To je to što me zanima!

Kakav gaf: Novi šef Hrvatskih šuma bit će direktor jedan dan

Krešimir Žagar podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Našica i ostavio plaću od 12.590 kuna. U petak popodne postao je direktor Hrvatskih šuma
Vidi originalni članak

Ovo nije konačno zbogom ni Našicama ni ljudima u gradu. Tim se riječima gradonačelnik Našica Krešimir Žagar (HDZ) oprostio od suradnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podnio je ostavku i ostavio plaću od 12.590 kuna. U petak popodne postao je direktor Hrvatskih šuma. Jučer, prvog radnog dana na novom poslu, doznao je da će ga smijeniti. I to zbog gafa koji je napravio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, čiji je Žagar bio izbor. Prema zakonu o sprečavanju sukoba interesa, niti jedan dužnosnik, pa ni gradonačelnik Žagar, ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi bilo koje tvrtke.

- Pokrenut ćemo postupak o tom slučaju - kažu u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Iz Ministarstva poljoprivrede odgovaraju da je Žagar imenovan privremeno, na šest mjeseci, te da su poslali dopis povjerenstvu za provjeru može li biti predsjednik uprave.

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, nakon naših upita u ministarstvu su svjesni greške. Žagara će smijeniti. Naći će mu drugo mjesto u Šumama jer ne može biti gradonačelnik.     

Idi na 24sata

Komentari 185

  • slavonija 01 01.02.2017.

    "naći će mu neko mjesto u HŠ " pa zar nije potreban natječaj da bi se nekoga zaposlilo pa bio to i bivši gradonačelnik ?Hadeze uhljebljuje svoje poslušnike da boli glava .Ionako se HŠ ne piše dobro kad ovaj zasjedne proći će kao i Našice .

  • Glasniciistine 01.02.2017.

    Mi koji poznajemo Krešu Žagara dajemo mu punu podršku uz riječi .."dao nam dragi Bog više ovakvih Ljudi i političara poput Kreše. -Besprijekoran ratni put -Uspješno vođenje grada Našica 11godine. -Vrhunski sportaš(ultramaratonac,biciklist,planinar,tenisač....) -Visoko obrazovan-magistar šumarstva i normalno je da je prihvatio biti ravnatelj hrvatskih šuma jer mu je to struka a zasigurno bi bio i izazov i uopće ne sumnjamo da bi to radio časno i pošteno. Udruga maratonaca Vpž"Glasnici istine" dajhttp://www.gradonacelnik.hr/kresimir-zagar

  • ljubica ljubičica_1 01.02.2017.

    Misli la sam da je Tolušić jedan od poštenih ministra u Vladi.Ali sam se prevarila istije ka i svi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare