To je to što me zanima!

'Kako da nekome uzmem novac od prodaje kuće, to im je dom!'

Djed male Mile, potvrdio je jutros za 24sata da su Milini roditelji odlučili novac od prodaje kuće preusmjeriti za liječenje teško bolesnog dječaka iz Maslenice. Dječakov otac je zahvalan, ali kaže da je to previše
Vidi originalni članak

Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim, ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće, rekao je Tomislav Maruna iz Maslenice, otac teško bolesnog Šimuna Petra, za Novi list.

Kaže kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj.

– Srećom ja to na kraju nisam morao jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja...Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti... Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti – kazao je otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Oca su u petak kontaktirali i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi mu dali podršku ovoj šesteročlanoj obitelji koja godinama već živi vrlo skromno i plaća podstanarski stan u Zagrebu kako bi bili uz sina dok je na terapijama.

Podsjetimo, Vladimir Rončević, djed male Mile, potvrdio je jutros za 24sata da su Milini roditelji odlučili novac od prodaje kuće preusmjeriti za liječenje dječaka iz Maslenice.

- Marin je od početka govorio kako će novac od prodaje kuće ići u humanitarne svrhe. Kako sam čuo od njega i njegove supruge Sanje, s privatnog računa novac su odlučili uplatiti malom Šimunu koji je u jako teškom stanju - rekao nam je Vladimir koji se svakodnevno čuje sa sinom i snahom koji su u Americi. 

Facebook apel objavila je Iva Funtek.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Ubuntu_1 10.04.2019.

    Alo @24sata! Dajte neki update na ovaj članak, neka se malo pokrene opet nacionalna empatija, ljudi će pomoći, uvjeren sam. Bez vas to neće ići. Pozdrav!

  • 05.04.2019.

    Pošteno bi bilo da ako država,vlada ili porezna naplate iti jednu lipu poreza ili slično od novaca koji su se skupili za malenu Milu a ostali su na računu NAPLATE iti lipe poreza i sl ,da se ujedinimo kao i 91. i krenemo u rušenje lopovske vlasti. Jer za ljekove,lječenje i dobrovoljne priloge i humaniterne akcije nebi smjelo se ništa oporezivati. Otac malene Mile je poštenjačina samo takva i novac koji je ostao "višak" prenjeti sljedećem potrebitom za lječenjem onda vlast ga treba podržati u tome i zaštiti ga. UOSTALOM taj novac je skupljan za lječenje a ne da bi prasad na vlasti (kojoj nikad dosta) mi hranili jer ih već dovoljno hranimo. Otac Mile ima moju apsolutnu podršku da pomogne malomŠimunu a vlada neka čuje sad dobro. Ako iti lipe naplatite poreza i tih ludosti na novac koji se prikljupljao za lječenje sljedi vam GRAĐANSKI NEPOSLUH, PRIJEVREMENI IZBOR I PROSVEDI VEĆIH RAZMJERA OD ŽUTIH PRSLUKA U FRANCUSKOJ

  • jesen2018 05.04.2019.

    Bitno da se naša draga predsjednica javi kako bi dobila koji glas. Što ne lupi šakom o stol i ne pomogne bar bolesnoj djeci. U našim bolnicama nema lijekova. Ako ne želite da Vaš bližnji pati nosite ih od doma. Na žalost provjereno na vlastitoj koži. Zdravstveni radnici ne da ne žele dati nego nemaju lijekova ni za najteže bolesnike. U ovoj državi svega ima samo za malobrojnu tzv. elitu ostali su zaista kako reče prvi nam predsjednik stoga sitnog zuba. Tako se na žalost ponaša i sadašnja predsjednica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare