To je to što me zanima!

"Kako netko može to učiniti, popiti mlijeko i otići u krevet"

Srđan Mlađan je danas sinonim za zlo za mnoge ljude, za cijelu državu , rekla je njegova majka u emisiji Tragovi Nove TV. Dodala je kako nakon ubojstava nije vidjela svrhu života
Vidi originalni članak

Srđan Mlađan najpoznatiji je višestruki ubojica u Hrvatskoj. Ubio je troje ljudi do svoje 21. godine. Iz zatvora u Lepoglavi bi trebao izaći 2027. godine. U igrano-dokumentarnom serijalu Tragovi na Novoj TV večeras su analizirali njegova ubojstva, a o Mlađanu su javno pričali i roditelji Nediljka i Mladen Mlađan. 

- Ne razumijem da netko može to napraviti, popiti čašu mlijeka i otići spavati - rekla je Mlađanova majka opisujući sina nakon jednog ubojstva. Za Srđana je rekla kako se volio igrati kao sva druga djeca i da nije bio zahtjevan. 

- Svi smo plesali oko njega, držali ga kao kap vode na dlanu, pazili ga. Bio je jedino muško dijete u obitelji - ispričala je. 

No, nakon svih tih ubojstava, kaže da su bili mrtvi ljudi. 

- Rekla sam mužu 'Ajmo se ubiti'. Nisam vidjela svrhu života, svijet mi se totalno srušio - ispričala je Nediljka Mlađan. Kaže kako i dalje sanja sina, kako prolazi blizu kuće i ne može ući u nju. 

FELJTON: ROĐENI UBOJICE Monstrum rođen da ubija: Iz zatvora krenuo u krvavi pohod

O Mlađanu je pričao i njegov prijatelj Vlado Kadička, koji je rekao kako ne može reći daje imao ikakvih problema s Mlađanom te da su normalno trenirali. Isto tako i njegov profesor Pavao Zrnić je rekao kako se jako rijetko moglo doprijeti do Mlađana, ali da je sve jako poslušno izvršavao. 

- Srđan Mlađan je danas sinonim za zlo za mnoge ljude, za cijelu državu - rekla je njegova majka na kraju emisije i dodala kako bi bilo bolje da su svi troje mrtvi. Dodala je kako je bol žrtava i njihova bol te da se svakog dana pomoli za žrtve. 

OSUĐENI UBOJICA Mlađan dileru prijetio smrću: U ćeliji su našli improvizirani nož

Mladen Mlađan je na samom kraju emisije poručio kako traži oprost u ime svoje obitelji i za sina, no njegova je supruga dodala kako to ne može tražiti jer nema obraza tražiti taj oprost. 

Nakon što je ubio policajca, Srđan Mlađan se sakrio u stanu Božene Kosović, koja je ispričala kako je kašljanjem policajcima potvrdila da je Mlađan u njihovu stanu. 

- Minute su mi bile vječnost. Sve je to trajalo strahovito dugo - ispričala je Božena, koja je na kraju emisije rekla i kako se boji Mlađanova izlaska iz zatvora. Jedan od svjedoka pljačke odlučio je anonimno govoriti u emisiji iz istog razloga.

Vijesti Ubojice robijali, no pustili su ih na uvjetnu pa su ubili

Sa vikend izlaska otišao u krvavi pohod

Monstrum, rođen da ubija, zvijer, kako su ga mediji opisivali, gotovo većinu vremena provodi na Odjelu pojačanog nadzora. Teško će dobiti i vikend izlazak jer je na posljednjem takvom, 17. veljače 2002., godine krenuo u krvavi pohod. 

Izašao je na 21. slobodni vikend dok je izdržavao desetogodišnju kaznu u Požegi zbog ubojstva gimnazijalke Elizabete Šubić (16) i umirovljenika Petra Jančića (61). Vikende je zaradio uzornim ponašanjem. Nije se vratio u zatvor na vrijeme pa je uprava odmah obavijestila policiju kako je opasni ubojica na slobodi. Maskiran crnom kapom s prorezima i naoružan pištoljem, zaprijetio je službenici Sisačke banke u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu i pobjegao s 80.300 kuna. Policajci su znali da je Mlađan spreman na sve, sklon nasilju i raznim drugim kaznenim djelima te da je vjerojatno naoružan. 

Oko 19.45 sati tri policajca, među kojima je bio i Milenko Vranjković, došli su pred zgradu u Ulici Ante Jakšića 22 na dojavu da bi Mlađan mogao biti u stanu na četvrtom katu. Pozvonili su, ali nitko nije odgovarao. Vranjković je sam krenuo prema prizemlju i sreo Mlađana koji se vraćao iz trgovine. Pokazao mu je isprave i tražio od njega osobnu iskaznicu. Mlađan je izvadio Berettu kalibra 9 milimetara i pucao u policajca. Prvi hitac ga je ubio. Ukrao je službeni pištolj i pobjegao u Maksimir. U trenutku kada je Nikolina Kosović ulazila u svoj stan u Kollerovoj 5, zaprijetio joj je pištoljem i ušao u stan u kojem su bili njezina majka Božena i brat (17). Načelnik Ivan Babić pregovarao je s otmičarem do 1.30 sati. Mirno se predao i svi su prošli neozlijeđeni. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • sociologija 02.10.2018.

    Nije mi jasno. Netko ubije 1 osobu i dobije npr 30-35 (tak i treba!) ali ovaj za 3 ubojstva dobije 24 godine? A termin "stariji punoljetnik" - osoba koja nema 23. Koja glupost.Ili jeli ili nisi punoljetan. Da moje dijete napravi nešto slično ne bi mu trebao sud. Smrtna kazna je legalna u nekih 58 zemalja. Ovakvi monstrumi su prijetnja kompletnom društvu, da bar imamo zakon SAD - 5 doživotnih + 85 godina!

  • Sparkling Star 02.10.2018.

    Lik je psihopat tj. "daltonist za ljudske osjećaje i društvene moralne vrijednosti“. Nema empatiju i roditelji tu ne moraju biti ništa krivi jer je, kako i neki prijašnji naslovi kažu, rođen da ubija.

  • marinahodak1@gmail.com 02.10.2018.

    Boze sacuvaj.....na zalost nije on jedini....koliko je takvih na slobodi...koliko droga izmijeni ..koliko je onih koji preskoce terapiju pa su agresivni...ovaj je velika opasnost...i nadam se da Nece nikad izaci iz zatvora...

Komentiraj...
Vidi sve komentare