To je to što me zanima!

Kako pametno trošiti: Uredite dom, obrazujte se ili putujte

Ukoliko ste jedni od onih građana koji su strahovali zbog nestabilnosti tržišta, a sada ste se ipak ohrabrili zbog pada kamatnih stopa i odlučili na kredit donosimo nekoliko ideja...
Vidi originalni članak

Ukoliko ste jedni od onih građana koji su strahovali zbog nestabilnosti tržišta, a sada ste se ipak ohrabrili zbog pada kamatnih stopa na tržištu i odlučili na kredit donosimo nekoliko zanimljivih ideja kako utrošiti podignuti novac, a da vam ne bude žao.

1. Unutrašnje uređenje: Zastarjela kupaonica, zidovi u dnevnom boravku koje niste ofarbali već nekoliko godina, fotelja koju popravljate barem jednom mjesečno i kauč koji škripi. Neki su se možda tek uselili u stan i hitno trebaju dodatni prostor – primjerice dječju sobu. Vaš stan ili neke prostorije u kući trebaju pravi makeover. 

2. Računi za grijanje svake godine su sve viši, a radijatori su na sve manjoj temperaturi. I susjedi se žale na slične probleme i ne vidite izlaz iz te situacije. Sve popularniji su takozvani zeleni stambeni krediti za kupnju niskoenergetskih nekretnina ili izgradnju/dovršavanje takvih nekretnina. Isto tako za poboljšanje energetske učinkovitosti nekretnine. Takve investicije će vam u budućnosti uštedjeti novac. Novi krov? Bolja fasada i izolacija koja će štedjeti energiju? Solarni paneli? 

3. Uz sve financijske izdatke većini niti ne pada na pamet izdvajati za dodatnu edukaciju, osposobljavanje ili usavršavanje. Ipak, uložite li sada u sebe i svoje znanje, to je doista dugoročno ulaganje.

4. Naslijedili ste zemlju na atraktivnoj lokaciji, ali nikad niste imali viška novaca kojim bi započeli izgradnju vikendice ili proširivanje postojećeg turističkog objekta. Ulaganjem u adaptaciju, rekonstrukciju, moderniziranje  u idućim godinama možete postati pravi mali poduzetnik s turističkim biznisom. Posebno atraktivne su ideje o malom turističkom kampu ili ugostiteljskom objektu.

5. I za kraj, malo užitka. Većina građana ne može si tek tako, s prosječnim mjesečnim primanjima priuštiti putovanje iz snova. No, kako se kaže: Putujte jer avanture su najbolji način učenja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MLADI MJESEC 31.03.2016.

    gluplji clanak nisam dugo procitao

  • piksa123 30.03.2016.

    sve potrosit na kurve i provod jednom sam stedio i ovrha mi sa hrt a sjela zato nema stednje

  • Čavoglavi Hrvat 30.03.2016.

    Nacija opsjednuta kreditima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare