To je to što me zanima!

Kako su nacisti ubijali dosadu? Oblačili su se u žene i šminkali

Fotografije koje se nalaze u knjizi snimljene su uglavnom tijekom proslava i zabava tijekom kojih su vojnici trebali dati najbolje od sebe kako bi nasmijali i razveselili svoje suborce
Vidi originalni članak

Umjetnik Martin Dammann istraživao je život vojnika u Trećem Reichu i pronašao je veliki broj amaterskih fotografija nacista odjevenih u žensku odjeću. Fotografije je objavio u knjizi.

Nacisti su nosili grudnjake, ali i odjeću napravljeno od krpa.

Na jednoj su fotografiji mladi nacistički regruti koji uvježbavaju plesnu točku ogrnuti ručnicima oko pasa i s trakama preko prsiju.

Na drugoj fotografiji je skeč koji prikazuje mladog njemačkog vojnika kojem je u posjed došla dama. 'Damu' glumi muškarac odjeven ni kratku haljinicu. 

Na nekim fotografijama vojnici su čak i našminkani. 

Dammann kaže da fotografije daju dobar uvid u život vojnika i način na koji su se zabavljali i razbijali dosadu.

Fotografije koje se nalaze u knjizi snimljene su uglavnom tijekom proslava i zabava tijekom kojih su vojnici trebali dati najbolje od sebe kako bi nasmijali i razveselili svoje suborce.

Sociolog Harald Welzer kaže kako fotografije ne prikazuju ništa neuobičajeno, piše Daily Mail. 

- Iako se možda čini paradoksalno sve su to heteroseksualci u ženskoj odjeći, a ponekad i donjem rublju i s obzirom na okolnosti to nije ništa neobično u vrijeme rata. Vojnici uvijek trebaju neku razbibrigu - kaže Welzer.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • TITO LEGENDA HEROJ 08.11.2018.

    to im je valjda bila neka fora,činili su to i pri bježaniji kad su stigli oslobodioci...

  • mrTrobec 08.11.2018.

    To su radili i njihove sluge ustaše

  • 08.11.2018.

    Znači li to da su elgebete članovi nacisti? I da su travestiti nacisti? I ovi što se maškaraju da su nacisti? Hm, to mi djeluje kao novi pristup elgebetovcima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare