Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Kako su nacisti ubijali dosadu? Oblačili su se u žene i šminkali

Fotografije koje se nalaze u knjizi snimljene su uglavnom tijekom proslava i zabava tijekom kojih su vojnici trebali dati najbolje od sebe kako bi nasmijali i razveselili svoje suborce

33 komentara

Umjetnik Martin Dammann istraživao je život vojnika u Trećem Reichu i pronašao je veliki broj amaterskih fotografija nacista odjevenih u žensku odjeću. Fotografije je objavio u knjizi.

Foto: Kolekcija Martina Dammanna Nacisti su nosili grudnjake, ali i odjeću napravljeno od krpa.

Na jednoj su fotografiji mladi nacistički regruti koji uvježbavaju plesnu točku ogrnuti ručnicima oko pasa i s trakama preko prsiju.

Na drugoj fotografiji je skeč koji prikazuje mladog njemačkog vojnika kojem je u posjed došla dama. 'Damu' glumi muškarac odjeven ni kratku haljinicu. 

Na nekim fotografijama vojnici su čak i našminkani. 

Foto: Kolekcija Martina Dammanna Dammann kaže da fotografije daju dobar uvid u život vojnika i način na koji su se zabavljali i razbijali dosadu.

Fotografije koje se nalaze u knjizi snimljene su uglavnom tijekom proslava i zabava tijekom kojih su vojnici trebali dati najbolje od sebe kako bi nasmijali i razveselili svoje suborce.

Sociolog Harald Welzer kaže kako fotografije ne prikazuju ništa neuobičajeno, piše Daily Mail. 

Foto: Kolekcija Martina Dammanna

- Iako se možda čini paradoksalno sve su to heteroseksualci u ženskoj odjeći, a ponekad i donjem rublju i s obzirom na okolnosti to nije ništa neobično u vrijeme rata. Vojnici uvijek trebaju neku razbibrigu - kaže Welzer.

Foto: Kolekcija Martina Dammanna

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message