To je to što me zanima!

Kako su završila djeca čiji su očevi bili nemilosrdni diktatori

Većina ljudi prođe fazu kad im roditelji iz ovog ili onog razloga nisu najdraže osobe na svijetu (obično u pubertetu), ali neki se imaju potpuno pravo sramiti predaka
Vidi originalni članak

Krajem 1960-ih godina obitelj koja je upravljala Haitijem - Duvalier, bila je rastrgana obiteljskim razmiricama. Francois 'Papa Doc' Duvalier, patrijarh obitelji i zlikovac koji je rukovodio zemljom, uhitio je 19 prijatelja od jednog od svojih zetova.

Zatim je naredio svojem zetu, Maxu Dominiqueu, koji je bio oženjen za njegovu kći Marie-Denise da se pridruži njemu i 19-orici prijatelja na dugoj vožnji. Marie-Denise je bila uvjerena da joj otac planira ubiti supruga, pa ih je pratila u svojem autu i zaklela se da ćw, ako joj ubiju muža, "raznijeti osmijeh s lica svojeg oca s mitraljezom kojeg je sakrila ispod sjedala". 

Suprug je preživio, iako je bio prisiljen sudjelovati u ubojstvu prijatelja, a prilično smo sigurni da su obiteljski odnosi otad bili 'napeti'.

Jay Nordlingerova nova knjiga 'Children of Monsters', istražuje živote djece 20 brutalnih diktatora, otkrivajući da su neki pratili korake svojih očeva, dok su drugi bili rastrgani između normalnih života i nevjerojatnih privilegija.

>>> Više pročitajte na Express.hr

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare