To je to što me zanima!

Kako to objasniti? Djeco, vaša mama je bila tata, a tata mama

Transrodni par iz Kentuckyja za nekoliko će godina djeci morati priopćiti vijest koja bi ih mogla poprilično šokirati. Zato su se za taj trenutak počeli pripremati već sad
Vidi originalni članak

Bianca i Nick Bowser roditelji su dvoje djece - trogodišnjeg Kaia i jednogodišnjeg Paxa. Iako će njihovo odrastanje potrajati još godinama, Bianca i Nick već se sada pripremaju na jedan od najtežih razgovora koje će ikada morati obaviti. Naime, na neki će im način morati objasniti da je njihov otac zapravo žena, a majka - muškarac. 

Bianca (32) rođena je kao Jason, a Nick (27) kao Nicole. Oni su transrodni par koji je zadržao urođene spolne organe jer si operaciju za promjenu spola ne mogu priuštiti. Djecu je dakle, pogađate, rodio - Nick. 

- Naša djeca zasad nemaju pojma o tome i ne znamo kada ćemo im to točno priopćiti. Možda to učinimo za tri godine, kada Kai navrši šest godina. U svakom slučaju, moramo odabrati trenutak u kojem će oni biti u stanju razumjeti tako nešto - izjavili su Bianca i Nick za Mirror.

- Vrlo je bitno da oni to saznaju od nas jer se radi o vrlo velikoj i bitnoj stvari i ako to saznaju od nekoga drugoga mogli bi se naljutiti - govore roditelji.

Ipak, ne brine ih kako će djeca reagirati: 

- Nećemo o tome pričati kao o nečemu što nije dobro. Djeca su ipak puna tolerancije i bez predrasuda. Transseksualnost ne definira ono što mi jesmo, isto kao što ljude ne definira boja kože ili težina - kaže Bianca. 

Bianca i Nick žive u Kentuckyju u SAD-u i svjesni su da mnogi njihov život smatraju abnormalnim. Oni ga ne taje, ali ga isto tako ljudima 'ne nabijaju na nos'. Za Mirror su progovorili kako bi podigli svijest o transrodnim osobama. 

Idi na 24sata

Komentari 403

  • Mi smo prikaze 16.08.2014.

    Kaze malom ce reci kad bude imao 6 god i mogao shvatiti.Meni 24 pa ne shvacam haha

  • njofraaaaaa 12.08.2014.

    uopće ne vidim razlog zašto bi to trebali ić govorit djeci, samo će ih zbunit.

  • guuuooovnooo 11.08.2014.

    najgora kletva u mojoj osnovnoj je bila: da Bog da ti mater prdnila na roditeljskom sastanku.I to je bio vrhunac. A ovo sad je sodoma i gomora. Šta rade od djece. A neki naši ((( čak i naši političari) velikodušno podržavaju ovo neprirodno operativno stanje zadnjice. A ove budale iz Kentuckiya neka love rake govnjare....

Komentiraj...
Vidi sve komentare