To je to što me zanima!

Kakva je za Plenkovića razlika između Javne ustanove Jasenovac i javne televizije

Bilo bi zanimljivo zaći u Plenkovićevu glavu, pa se obavijestiti o tome što za njega jasenovački memorijal zapravo predstavlja
Vidi originalni članak

Nakon prve anonimne javke Vlade Republike Hrvatske Jutarnjem listu, na svojoj fejsbučnoj stranici objavio sam fotografiju jasenovačkog spomenika i ovakav tekst: “Svaki hrvatski predsjednik, tko god on bio, dužan je svakome srpskom predsjedniku, tko god on bio, omogućiti da posjeti Memorijalni centar u Jasenovcu, ne vodeći računa o vremenu posjeta i ne iznoseći pretpostavke o motivima posjeta. Sve drugo su nacionalistička blebetanja. Naša ili vaša.”

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 86

  • četvrti 24.07.2022.

    M. Jergović ustrajno uvećava broj jasenovačkih žrtava (sada je na brojci od čak 100.000) i u tome ne vidi nikakav problem pa ovakav tekst nikako ne može čuditi, pogotovo ako se pročitaju sljedeće njegove rečenice: "Odgovornost za Holokaust dio je društvene, dakle kolektivne odgovornosti. Odgovornost za genocid u NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, također je dio društvene, kolektivne odgovornosti. Odgovorni su oni koji su tog časa bili Hrvati, njihova djeca, unuci i praunuci, svi i uvijek, bez obzira na to jesu li bili fašisti ili antifašisti, pa čak bez obzira na to jesu li njihovi bližnji ubijeni zajedno sa Srbima, Jevrejima i Romima. Na suprotnoj strani od društvene i kolektivne odgovornosti nije kolektivna nedužnost. Na suprotnoj strani je neodgovornost..." Pročitajte još jednom i suspregnite drhtanje.

  • gziratoboli777 24.07.2022.

    sto očekivati od bosanca u zagrebu nego pljuvanje po hr ,zemlji koja ga je prihvatila kad je pobjegao iz sarajeva

  • tamodaleko11 24.07.2022.

    Vidi, vidi Vuciceva glasnogovornika, za Plenkovicevu vladu vise je nego dovoljno sto je ovakav tekst ugledao svjetlo dana u hrvatskim medijima. Probajte ovakvo nesto napisat u Izraelu i bice te protjerani i trajno vam oduzeti izraelski dokumenti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare