To je to što me zanima!

Kalmetin suradnik Zdravko Livaković podnio ostavku

Državnog tajnika prozivali su zbog afera u HAC-u. Tvrdi da afere nemaju nikakve veze s ostavkom. Kaže da je vrijeme da se vrati kući u Zadar
Vidi originalni članak

Najbliži suradnik ministra Božidara Kalmete, državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković, kojega se u javnosti prozivalo zbog afera u HAC-u podnio je ostavku. Izjavio je kako su razlozi ostavke osobne naravi.
- Ja sam zamolio ministra i Vladu da me razriješe dužnosti. Već sam šest godina u Zagrebu i svi koji me znaju, znaju isto tako da sam svaki vikend u Zadru i mislim da je došlo vrijeme vratiti se kući. Primarni razlozi su osobne naravi. Sin mi je, naime, krenuo ove jeseni u srednju školu, a to je pubertet i osjetljivo razdoblje, a kako sam ja razveden, želim sada biti uz njega, kako ne bi krenuo krivim putem - rekao nam je Livaković. Dodao je kako su mu i roditelji lošega zdravlja. Afere uz koje ga se povezivalo, kaže, nemaju nikakve veze s ostavkom.
- Moj rad u ovih zadnjih šest godina je itekako vidljiv i opipljiv. U mom poslu, a u politici sam od 1993., navikao sam na razne prozivke i neutemeljena podmetanja, tako da to za mene nije ništa novo zaključio je Livaković.

UPRAVA HAC-a BRISALA DOKAZE O KRIMINALU?
Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, protiv Livakovića je pokrenuta kriminalistička istraga zbog zloporaba u poslovanju Hrvatskih autocesta zajedno s aktualnim vodstvom HAC-a. Sumnjiči ga se da je sudjelovao u sklapanju štetnih ugovora između HAC-a i izvođača radova na tunelima Mala Kapela i Sveti Rok vrijednih 43 milijuna kuna. Zbog tog će ugovora navodno biti podignute i kaznene prijave protiv članova uprave HAC-a i vlasnika tvrtke Skladgradnja. Policija i tužilaštvo također dovršavaju i kaznene prijave zbog nezakonitog i koruptivnog korištenja sponzorskih limuzina u upravi HAC-a. Uprava Hrvatskih autocesta navodno je pokušala uništiti dokaze o tome, ali ih je državno odvjetništvo ovih dana ipak uspjelo dobiti od svjedoka bliskih HAC-u, doznaje Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • seka58 05.11.2009.

    Kalmeta se neda, davno je trebao biti smjenjen.Sve same afere i lopovluci oko njega,a on ništa nezna.Za koji dan će nešto puknuti i o njemu.Hrvatska nije ni mogla napredovati jer svi političari samo gledaju da ukradu i boli ih ona stvar .Nemaju vremena raditi za dobrobit Hrvatske jer valja krasti za sebe, svoju djecu,unuke, praunuke ,a to iziskuje vremena.Nema se kad raditi,zato smo i došli do dna.

  • joke400 05.11.2009.

    a sta ti ministre cekas na tebe je red umetnite se na svedsku ministrici ostavka jer je drzavnom karticom platila pampers i odmah uplatila a u nas svaki dan nova afera

  • daniel051 05.11.2009.

    Banda bježi, daj Bože da se nešto poduzme u ovoj državi,da se zatvori te kriminalce...

Komentiraj...
Vidi sve komentare