To je to što me zanima!

''Kalmetina'': Tko se obogatio na najskupljoj cesti u državi

Kroz iskaze pokajnika složen je mozaik koji je oštetio državu za 150 mil. kuna, ali i postao model rada za mito, namještanje poslova i izvlačenje milijuna u cestogradnji
Vidi originalni članak

Trebalo je proći šest godina otkako je bivši SDP-ovac Ivica Pančić prvi put spomenuo kriminal pri gradnji ceste “Kalmetine” da bi hobotnica s vremenom pokazala sve svoje pipke. Kroz iskaze pokajnika složen je mozaik koji je oštetio državu za 150 milijuna kuna, ali i postao model rada za mito, namještanje poslova i izvlačenje milijuna u cestogradnji.

Cesta duga 17,5 kilometara koja je spojila luku Gaženicu s autocestom u konačnici je koštala oko 650 milijuna, iako se krenulo s procjenom od 283 milijuna. Dokumenti koje donosimo i svjedočanstva bivšeg direktora HAC-a Josipa Sapunara i bivšeg direktora Osijek Koteksa Drage Tadića otkrivaju i zašto. Dokumenti su već godinama u ladicama Državnog odvjetništva, ali su, ako ćemo biti blagonakloni, nedostajali iskazi svjedoka. Mozaik je sada napokon složen i otvoren je put da se napokon rasvijetli kriminal.

Drago Tadić je tako priznao da mu je u slučaju “Kalmetine” sugerirano da odustane od natječaja jer je posao predodređen za Viadukt. Sada su dvojica direktora te tvrtke uhićena. Tadić je zato dobio druge poslove vrijedne 12 milijuna kuna koji su mu plaćeni iako nisu odrađeni. Takav “prijateljski” odnos je kupio za milijun kuna, a kupili su ga mitom i svi drugi građevinari.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 99

  • stvoriteljmg 09.11.2013.

    Eeee Kalmeta što duža cesta više novaca u đepu da mi je 1 % provizije što si dobio bio bi lopov kao i vi....

  • Ahileja 09.11.2013.

    Sve je to pokradeno od kredita namjenjenih za ceste a sada se smišlja tisuću načina kako da se teret otplate kredita prebaci na građane.

  • mutna77 09.11.2013.

    Pa sami naziv govori!To je kao ono pitanje ;Koja rijeka teće ispod savskog mosta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare