To je to što me zanima!

Kamere vatrogascima javljaju čim ugledaju prvi sumnjivi dim

Taj sustav za nadgledanje financirale su Hrvatske šume, koje su ih zatim dodijelile županijskim vatrogasnim obavještajnim centrima. Tako je svaki vatrogasni zapovjednik dobio dodatnu pomoć
Vidi originalni članak

Sustav od 90 najmodernijih kamera i 320 dodatnih motritelja raspoređene su diljem Hrvatske u najugroženijim šumskim područjima kako bi na vrijeme spriječile katastrofu.

Taj sustav za nadgledanje financirale su Hrvatske šume, koje su ih zatim dodijelile županijskim vatrogasnim obavještajnim centrima. Tako je svaki vatrogasni zapovjednik dobio dodatnu pomoć u planiranju, razmještanju snaga i gašenju požara.

- U Šibensko-kninskoj županiji imamo 11 lokacija s 22 kamere koje uživo prate stanje na terenu. Prije nekoliko dana otkrile su požare u Srimi i Benkovačkoj cesti pa smo brzo reagirali. Mislim da su zaslužne za otkrivanje 70 posto šumskih požara - rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić. Osim toga, Hrvatske šume organiziraju i pošumljavanje opustošenih područja Dalmacije. Sade se crni i primorski bor.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • smijeh 26.07.2018.

    U Istri to postoji godinama....

  • Boopomerac 26.07.2018.

    To su gluposti. Priroda treba njegu, država treba ljude, a ne manekene. Šta vi nemate u Zadru i okolici izviđače. Kukate kako nema zimi posla, a sijena i lišća, suhog granja za pokupiti boli glava. Oduvijek su Dalmatince smatrali lijenčina. Pa eto... Tko će vam doći ako ćete ljude tretirati tehnologijom. Uskoro ćete imati na plaži 1 i po dalmatinca za Photoshop shuting, svi ostali ćemo si kupiti plastične bazene za bučkanje. Gosta je vraški teško dobiti, ali zamjeri se jednom gostu, otići će ih deset i još pedeset neće ni pomisliti doći.

  • jo2hn8ny 26.07.2018.

    Nadam se da će se ovim sustavom napokon moći reči koji su požari podmetnuti, a koji nisu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare