Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Kamere vatrogascima javljaju čim ugledaju prvi sumnjivi dim

Taj sustav za nadgledanje financirale su Hrvatske šume, koje su ih zatim dodijelile županijskim vatrogasnim obavještajnim centrima. Tako je svaki vatrogasni zapovjednik dobio dodatnu pomoć

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
5 komentara

Sustav od 90 najmodernijih kamera i 320 dodatnih motritelja raspoređene su diljem Hrvatske u najugroženijim šumskim područjima kako bi na vrijeme spriječile katastrofu.

Taj sustav za nadgledanje financirale su Hrvatske šume, koje su ih zatim dodijelile županijskim vatrogasnim obavještajnim centrima. Tako je svaki vatrogasni zapovjednik dobio dodatnu pomoć u planiranju, razmještanju snaga i gašenju požara.

- U Šibensko-kninskoj županiji imamo 11 lokacija s 22 kamere koje uživo prate stanje na terenu. Prije nekoliko dana otkrile su požare u Srimi i Benkovačkoj cesti pa smo brzo reagirali. Mislim da su zaslužne za otkrivanje 70 posto šumskih požara - rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić. Osim toga, Hrvatske šume organiziraju i pošumljavanje opustošenih područja Dalmacije. Sade se crni i primorski bor.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message