To je to što me zanima!

Kamion koji je u blizini Novske pokosio učenice bio je ispravan

Zaključak je to MUP-ova prometnog vještaka iz Centra “Ivan Vučetić” nakon provedenog vještačenja koje je trebalo dati odgovor o ispravnosti tegljača i poluprikolice
Vidi originalni članak

Kočnice, upravljač i tempomat tegljača koji je, 7. lipnja ove godine, na odmorištu Novska u naletu usmrtio dvije učenice osnovne škole iz Dalja dok je treća žrtva Ivana Babić (28), koja je putovala za Njemačku, preminula pet tjedana nakon nesreće, bili su ispravni, doznaje Jutarnji.

Međutim, na poluprikolici SCHMITZ ZG 6251-EK kočnice su bile neispravne jer se kočiona sila nije prenosila na stražnji lijevi kotač poluprikolice koja je bila dvostruko teža od tegljača s obzirom na to da je bila natovarena s više od 25 tona fleksibilnog ljepila koje je vozač prethodni dan natovario u Beogradu.

TREĆA ŽRTVA NESREĆE KOD NOVSKE 'Nije htjela ići na kobni put, mi smo se nadali da će se izvući...'

Zaključak je to MUP-ova prometnog vještaka iz Centra “Ivan Vučetić” nakon provedenog vještačenja koje je trebalo dati odgovor o ispravnosti tegljača i poluprikolice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema ocjeni prometnog vještaka, vozać, koji je ujutro krenuo s odmorišta na autocesti u Spačvi, mogao je izbjeći nesreću da je povukao ručicu retardera i tako usporio kamion ili kočenjem. Da je bez kočenja skrenuo na južnu prometnicu za izlaz s odmorišta i vratio se na autocestu, također bi izbjegao tragičnu nesreću zbog koje je vozač, koji je bio pred mirovinom, sada već više od tri mjeseca u pritvoru u sisačkom zatvoru, piše Jutarnji.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 25.09.2019.

    A zasto lisice? Da opet ne sjedne u kamion? Sramota

  • MarkoGuzzi 25.09.2019.

    Kaj tu ima nejasno, zadrijemo

  • aurelius01 25.09.2019.

    OVAJ VJEŠTAK JE ČAROBNJAK ! Pustite čovjeka on je isto u nezgodnom položaju , pritišću ga svi na sve strane, ko nije probao ne zna. E sad opet slijedi žuti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare