Obavijesti

News

Komentari 42

'Nije htjela ići na kobni put, mi smo se nadali da će se izvući...'

'Nije htjela ići na kobni put, mi smo se nadali da će se izvući...'
7

Ivana (28) preminula je u noći na nedjelju u bolnici. Za život se borila od 7. lipnja, kad je nastradala u naletu kamiona na odmorištu. Za mjesec dana je trebala proslaviti drugu godišnjicu braka

VIDEO

Svima nam je teško, moja se snaha nije probudila iz kome od nesreće, rekao je Mirko Babić, svekar Ivane Babić (28).

Ivana je preminula u noći na nedjelju u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu. Liječnici su se borili za njen život od 7. lipnja ove godine, kad je nastradala u prometnoj nesreći u kojoj je kamion na odmorištu u Novskoj usmrtio dvije učenice iz Dalja.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

01:16

Ivana je u minibusu putovala u München, u posjet sestrinskoj firmi. Radila je u tvrtki koja proizvodi robote za izradu dijelova automobila. Nažalost, put joj je prekinuo Ivo Filipović (59) iz Zagreba. Vozeći kamion s prikolicom, punom brzinom uletio je u na odmorište na autocesti A3 između Novske i Okučana.

Na parkiralištu je pregazio dvije učenice 7. razreda Osnovne škole Dalj, koje su trebale nastaviti put na more. Prije nego što je pokosio djecu, prikolicom kamiona udario je u minibus te ozlijedio Ivanu i njezinu kolegicu.

Užas na A3: Kamion se mora rastaviti da se provjere kočnice
Užas na A3: Kamion se mora rastaviti da se provjere kočnice

Teško ozlijeđene mlade žene prevezli su u Opću bolnicu Nova Gradiška, odakle su zbog težine ozljeda Ivanu prevezli u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” u Slavonski Brod. Unatoč svim naporima liječnika da joj spase život, ozljede su bile preteške. U kući obitelji Babić u Babinoj Gredi, kao i u obiteljskoj kući Ivaninih roditelja Gligić u Štitaru zavladale su bol i tuga.

- Moj sin nije u mogućnosti dati bilo kakvu izjavu, u teškoj je tuzi. Nadali smo se da će se zbog svoje mladosti izvući, ali ozljede glave bile su preteške - dodao je njezin svekar.

Kamion naletio na grupu ljudi na autocesti izmeðu Novske i Okuèana, dvije osobe poginule

Njegov sin i Ivana vjenčali su se prije dvije godine, a za mjesec dana trebali su proslaviti godišnjicu braka. U Štitaru Ivanini roditelji nisu bili u stanju razgovarati, u tuzi su za svojom jedinicom.

- Ivana je bila takva da ni mrava ne bi zgazila. U vrijeme rata oni su bili u Njemačkoj, gdje je Ivana završila školu i perfektno naučila njemački jezik. Radila je na koordinaciji s tvrtkama iz Njemačke. Svake godine idu u posjet sestrinskoj tvrtki u München. Prošle godine nije išla, a nije joj se išlo ni ove. Predomislila se i nažalost, nije tamo ni stigla - rekao je bratić, kojeg je slomila vijest o njezinoj smrti.

Brat vozača koji je pregazio curice: 'Može se svakom desiti'
Brat vozača koji je pregazio curice: 'Može se svakom desiti'

Dodao je kako su njeni roditelji u subotu posebno bili uznemireni, kao da su osjetili da će ostati bez svoje jedinice.

- Išli su na sve strane, pa čak i u Zagreb, tražili su slamku spasa za svoju kćer, ali ono što su im rekli vrhunski neurokirurzi nimalo nije bilo ohrabrujuće. Dogodilo se ono čega su se najviše bojali. Ivanu će pokopati ovdje u Štitaru - rekao je bratić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Druga žena koja je nastradala tog dana na odmorištu Novska je puštena na kućno liječenje jer je u nesreći lakše ozlijeđena.

Vozaču kamiona Ivi Filipoviću Županijski sud u Sisku početkom srpnja produljio je istražni zatvor za još dva mjeseca. Zadržali su ga zbog opasnosti od ponavljanja istog ili sličnog kaznenog djela. U svojoj obrani rekao je da je večer prije stravične nesreće tražio liječničku pomoć. Dobio je koktel lijekova protiv bolova te je morao obećati da neće voziti. Tražio je od poslodavca da pošalje zamjenskog vozača, no on nije stigao.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature
Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra