To je to što me zanima!

Kanađani zabranili ulazak u zemlju invalidnoj curici

Lucy Chapman (7) je mentalno zaostala i ne govori, no ne treba liječenje. Kanadske vlasti joj brane boravak u zemlji jer su im invalidi "skupi"
Vidi originalni članak

Zašto ste doveli svoju kćer u ovu zemlju? Ona nikada neće smjeti ući u Kanadu jer je invalid, rekla je imigracijska službenica u zračnoj luci Halifax Paulu Chapmanu. On i supruga Barbara-Anne prodali su kuću u Engleskoj, spakirali kofere pa sa sinom Jackom (16) i kćerkom Lucy (7) otputovali u Kanadu. Došli su kao turisti i namjeravali su tražiti vizu za privremeni boravak te se s vremenom smjestiti na već kupljenom imanju u Novoj Škotskoj. Htjeli su otvoriti dječji vrtić. Nisu ni sanjali da će Lucyino stanje biti problem, no umjesto toga su dobili dokument u kojem piše kako mogu zabraniti nekome ulazak u zemlju ako bi njegovo liječenje moglo previše stajati državu. Lucy boluje od rijetkog genetskog poremećaja zbog kojeg je mentalno zaostala i ne može govoriti. No ne zahtijeva nikakvo liječenje ni lijekove.
- Nevjerojatno je da tako razvijena zemlja kao što je Kanada odbija primiti invalidno dijete - rekao je Lucyjin otac.
Dopušteno im je da ostanu u Kanadi samo 18 dana, nakon čega moraju napustiti zemlju. Unajmili su kanadskog odvjetnika da pobije odluku imigracijske službe.
- Invalidi mogu doći u Kanadu, samo moraju proći određeni proces koji uključuje dobivanje boravišne dozvole - službeno je objasnio glasnogovornik imigracijske službe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sabo 09.08.2008.

    I ja sam invalid. Moj invaliditet je u tome da ne mogu trčati, nositi teške predmete niti dugo hodati. Imam oštećene kukove od rođenja. Živi i radim normalno i ne ovisim ni o kome. Izgleda da bi i mene dočekala ista sudbina kao i tu djevojčicu, jer moram ići na operaciju ugradnje umjetnih kukova. I ja bih bio preskup za Kanadu, zemlju kulture, demokracije i napredne civilizacije. Zdravlje se nesmije procjenjivati. Kome treba pomoć mora je dobiti bez obzira na troškove. Troše milijarde na gluposti, a zdravlje im je preskupo.

  • classic 08.08.2008.

    Ekstrema je bilo i bit će.

  • lejlalo 08.08.2008.

    kad ovako nešto pročitam neznam dal me više hvata bjesnilo ili totalna tuga!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare