To je to što me zanima!

Kandidati imaju 12 dana: Za izbore trebaju 10.000 potpisa

Potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima DIP-a. Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednoga kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature
Vidi originalni članak

Počelo je prikupljanje potpisa za predsjedničke izbore. Prvi je sa skupljanjem potpisa, odmah iza ponoći, krenuo Dario Juričan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kreće sprint s preprekama i divljim zvijerima Točno u ponoć, pred vrtovima na Savici u Zagrebu, mjestu gdje je prije 5 godina uhićen gradonačelnik Milan Bandić,  započela je kampanja Darija Juričana za predsjednika RH.
Na licu mjesta stožer Darija Juričana isprintao je netom objavljene obrasce DIP-a za prikupljanje potpisa i razdragano mnoštvo građana iz svih dijelova Hrvatske pohrlilo je dati svoj potpis! Dario Juričan zahvalio se okupljenima, obećao im je savjetničke 
funkcije i okrenuo se budućnosti u kojoj je posebno naglasio da bi volio vidjeti gradonačelnika Bandića kako prelazi na svijetlu stranu korupcije i daje potporu kandidatu Juričanu kao jedinom koji baštini tradiciju korupcije još od doba Franje Tuđmana, Miroslava Kutle i Ivice Todorića. Juričan je ukratko naglasio glavne točke svog programa prilagođenog malom korumpiranom čovjeku, a to je: korupcija svima, a ne samo njima; što god vam ponudili, dajem duplo; uvođenje novog 8. padeža: reinstrumentala (kome, koliko) te uvođenje e-korupcije. Predsjednički kandidat Juričan je na kraju druženja na Savici rekao da je sakupljanje 10.000 potpisa u 12 dana sprint s preprekama i divljim zvijerima te pozvao svoje podupiratelje da daju potpis za koruptivnu budućnost.
Nakon Savice Juričan je postavio u 1:00am štand na glavnom zagrebačkom Trgu na kojem je gospodin Darko bio prvi koji je kandidatu dao svoj potpis. Juričan će potpise sakupljati diljem Hrvatske: 27.11.(srijeda) će biti u Rijeci, a 29.11. (petak) provesti će cijeli dan u Splitu. Glavno mjesto za potpise biti će u Zagrebu na Trgu bana Jelačića svih 12 dana, dok će volonteri širom Hrvatske sakupljati potpise. Uložen je ogroman trud i velika koruptivna volja u kandidaturu Juričana i on je vrlo optimističan.
Obrazac za kandidaturu Darija Juričana dostupan je na: http://www.tiny.cc/obrazac. Dario Juričan, kandidat koji želi biti Milan Bandić predsjednik RH - piše u priopćenju koje je Juričan poslao medijima. 

Kandidatkinja za predsjednicu RH i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će u petak u Zadru štand na kojem će se prikupljati potpisi za njezinu kandidatur. Predsjednički kandidat Zoran Milanović počet će prikupljati potpise podrške kandidaturi za predsjednika RH u petak u Puli, Umagu, Rijeci i Fužinama. Predsjednički kandidat Miroslav Škoro dat će izjavu medijima u povodu početka prikupljanja potpisa za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske na štandu na središnjem zagrebačkom trgu.

Kandidati imaju 12 dana: Za izbore trebaju 10.000 potpisa

Vladina odluka da izbori za predsjednika Republike budu 22. prosinca stupila je na snagu, što znači da od petka, 22. studenog, teku rokovi u kojima potencijalni kandidati za Pantovčak moraju prikupiti po 10.000 potpisa i potkrijepiti svoju predsjedničku kandidaturu.

Potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednoga kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Rok za kandidature je do ponoći 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini, i službeno će početi izborna promidžba.

Svaki kandidat može potrošiti do osam milijuna kuna. Fizičke osobe mogu donirati do 30.000, a pravne do 200.000 kuna. Ako je donacija veća od 5000 kuna, treba zaključiti ugovor, a za svaku se mora izdati potvrda     

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Kastor57 25.11.2019.

    Ovlasti predsjednika Republike su: predstavlja Republiku Hrvatsku u domovini i inozemstvu brine se za redovito usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti odgovara za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti RH raspisuje izbore za Hrvatski sabor i saziva ga na prvo zasje­danje raspisuje referendum u skladu s Ustavom - može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika daje pomilovanja dodjeljuje odlikovanja i priznanja određena zakonom obavlja druge poslove u skladu s Ustavom SVE OSTALO ŠTO OBEĆAVAJU SU BAJKE.

  • Dangerous_Russ 22.11.2019.

    Svi kandidati su smijeh s palube. Koga god izaberemo, samo ćemo vidjeti na koji nivo jadnosti smo se spustili.

  • Jeff Bingham 22.11.2019.

    Ja svoj glas dajem Borisu Mikšiću, pošteno bi bilo da ovaj uporni domoljubni čovjek već jednom pobjedi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare