To je to što me zanima!

Kandidatkinja HDZ-a za istarsku županicu: 'Istra se uspavala, moramo ju hitno probuditi'

Cilj joj je da Istra postane zelena regija koja će svima omogućiti dobro zdravstvo, kvalitetno školstvo, mladoj generaciji start-upove, srednjoj generaciji razvijanje vlastiti biznis, a starijima dostupno zdravstvo
Vidi originalni članak

Ravnateljica pulske Opće bolnice i HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu Irena Hrstić u utorak izjavila da je Istra danas u mnogočemu predvodnica i najrazvijenija hrvatska regija, ali i upozorila kako se u toj poziciji lako uspavati, što se upravo Istri dogodilo.

"Mi trebamo probuditi Istru", poručila je Hrstić predstavljajući izborni program u Puli, istaknuvši da je postojeći razvojni model potrošen, životni uvjeti su bitno drugačiji te je vrijeme da Istra opet napravi iskorak.

'IDEMO PREMA ZELENOJ REGIJI' Miletić: Istra će još snažnije povezati ekologiju i turizam

"Da iskoristimo prilike koje se pružaju, otvorimo poluotoku novu perspektivu razvoja i postavimo temelje svježeg razvojnog ciklusa", kazala je.

Cilj joj je, navela je, da Istra postane zelena regija koja će svima omogućiti dobro zdravstvo, kvalitetno školstvo, mladoj generaciji start-upove, srednjoj generaciji da može diversificirati vlastiti biznis, a starijima da imaju dostupno zdravstvo i stanovanje.

"Ideja je da se u Istru dođe živjeti, da se ostane i da u Istri žive brojne generacije jer Istra je poznato dobro mjesto za život", istaknula je Hrstić.

Ustvrdila je da u pulskoj bolnici postoji dovoljan broj stručnih ljudi koji imaju volju i snagu nastaviti voditi bolnicu kao ustanovu koja je "utrla dobre temelje, ne samo arhitektonske, nego i organizacijske".

MUŠKI KANDIDATI NEMAJU ŠANSE Tri dame u lovu na Pulu: Jedna od njih će nakon 15 godina na vlasti naslijediti Borisa Miletića

Istarsko gospodarstvo označila je kao stvoreni brend koji su stvorili ljudi, a ne neka politička opcija, pa te vrijednosti treba nadograditi, širiti "jer nitko ne može živjeti na lovorikama prošlosti i nitko ne može se hvaliti uspjesima koji nisu trud vlastitog rada".

Hrstić je naglasila kako nudi proaktivnu, kompetitivnu i kooperativnu, povezanu Istru koja se razvija iznad prosjeka i koja uključuje sve građane, nudi iskustvo kojim to može pretvoriti u stvarnost, u konkretne politike koje nose korist Istri.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 20.04.2021.

    Ova je valjda jedina hdzeovka u Istri......

Komentiraj...
Vidi sve komentare