News

Komentari 1

Kandidatkinja HDZ-a za istarsku županicu: 'Istra se uspavala, moramo ju hitno probuditi'

Kandidatkinja HDZ-a za istarsku županicu:  'Istra se uspavala, moramo ju hitno probuditi'

Cilj joj je da Istra postane zelena regija koja će svima omogućiti dobro zdravstvo, kvalitetno školstvo, mladoj generaciji start-upove, srednjoj generaciji razvijanje vlastiti biznis, a starijima dostupno zdravstvo

Ravnateljica pulske Opće bolnice i HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu Irena Hrstić u utorak izjavila da je Istra danas u mnogočemu predvodnica i najrazvijenija hrvatska regija, ali i upozorila kako se u toj poziciji lako uspavati, što se upravo Istri dogodilo.

"Mi trebamo probuditi Istru", poručila je Hrstić predstavljajući izborni program u Puli, istaknuvši da je postojeći razvojni model potrošen, životni uvjeti su bitno drugačiji te je vrijeme da Istra opet napravi iskorak.

"Da iskoristimo prilike koje se pružaju, otvorimo poluotoku novu perspektivu razvoja i postavimo temelje svježeg razvojnog ciklusa", kazala je.

Cilj joj je, navela je, da Istra postane zelena regija koja će svima omogućiti dobro zdravstvo, kvalitetno školstvo, mladoj generaciji start-upove, srednjoj generaciji da može diversificirati vlastiti biznis, a starijima da imaju dostupno zdravstvo i stanovanje.

"Ideja je da se u Istru dođe živjeti, da se ostane i da u Istri žive brojne generacije jer Istra je poznato dobro mjesto za život", istaknula je Hrstić.

Ustvrdila je da u pulskoj bolnici postoji dovoljan broj stručnih ljudi koji imaju volju i snagu nastaviti voditi bolnicu kao ustanovu koja je "utrla dobre temelje, ne samo arhitektonske, nego i organizacijske".

Istarsko gospodarstvo označila je kao stvoreni brend koji su stvorili ljudi, a ne neka politička opcija, pa te vrijednosti treba nadograditi, širiti "jer nitko ne može živjeti na lovorikama prošlosti i nitko ne može se hvaliti uspjesima koji nisu trud vlastitog rada".

Hrstić je naglasila kako nudi proaktivnu, kompetitivnu i kooperativnu, povezanu Istru koja se razvija iznad prosjeka i koja uključuje sve građane, nudi iskustvo kojim to može pretvoriti u stvarnost, u konkretne politike koje nose korist Istri.

Najčitaniji članci