To je to što me zanima!

Kaos nakon derbija u Splitu: Policajcu slomljena bedrena kost, drugi ima opekline glave

Liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio ozljedu ramena, glave i povredu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom
Vidi originalni članak

​Pune ruke posla imali su u srijedu navečer, nakon nogometnog derbija Dinama i Hajduka na Poljudu, osim policije i splitski vatrogasci koji su požare gasili na sve strane, a osim uništene imovine zabilježeno je ozljeđivanje osam policajaca. U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju.

Ostali policajci imali su lakše ozljede od udaraca na gornjim i donjim ekstremitetima te su nakon obrade pušteni kućama.

U bolnici za Hinu kažu da je nakon saniranja ozljede kući otpušten i 49-godišnji policajac koji je imao opekline glave i vrata dok je 56-godišnji policajac koji je zadobio tešku ozljedu bedrene kosti operiran i hospitaliziran.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio ozljedu ramena, glave i povredu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom.

Navijački neredi na ulicama Splita počeli su nakon završetka utakmice kada su gorjeli metalni kontejneri i kante duž Zrinsko Frankopanske ulice, na parkingu i nešto niže kod Starog placa. Pet je kontejnera u potpunosti izgorjelo, a nešto poslije 23 sata je gorjela i roleta stana u Karamanovoj ulici. Plastični i metalni kontejneri gorjeli su i u Teslinoj, Ličkoj, Karamanovoj i Rendićevoj ulici te Ulici Hrvatske mornarice. 

POGLEDAJTE SNIMKE VIDEO Kronologija poljudskih nereda: Letjele su baklje, šake, stolci. Jednog su krivca uhvatili

Vatra je plamtjela na parkiralištima zbog čega su brojni građani strahovali za svoja vozila i uznemireno pozivali policiju u pomoć. Nered se "prelio" i na udaljenije ulice od Poljudske ljepotice na Blatine, u Šimićevu ulicu gdje su gorjeli plastični kontejneri.

Na terenu se s vatrom borilo 45 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split s ukupno 14 vozila. Opći kaos koji je započeo upadom navijača Hajduka na nogometni teren i čupanjem stolica na stadionu, te navijački neredi paljenja kontejnera po gradu izazvalo je veliku materijalnu štetu. 

SRAMOTNI INCIDENT Pogledajte galeriju: Torcidaši s bakljama ganjali igrače u Splitu

Gradonačelnik Ivica Puljak, koji je bio na utakmici, na svojoj je društvenoj mreži osudio nerede i uništavanje imovine, poručivši da nema opravdanja za nasilje. Brojni navijači koji su na utakmici bili sa svojim obiteljima i malom djecom u neredima tražili su mjesto spasa ustravljeni pred razjarenom hordom koja lomi sve pred sobom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Splitska policija ranije je izvijestila da je u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.  

Idi na 24sata

Komentari 98

  • scoo_1 04.04.2024.

    ček samo malo, znači drugi su zvali policiju jer su se bojali za svoje limene ljubimce, isti oni koji pljuju po policiji, koji podržavaju ove recimo simpatizere dobru i odgojenu djecu. nešto je sve to naopako.

  • Icodomoljub201 04.04.2024.

    Kada se ispisivala svastika ,zatvarao autoput,divljalo poslije utakmica po cijeloj Hrvatskoj svi su zabijali glavu u pijesak i u stvari odobravali tim huliganima a sada se kao zgražaju a idioti samo hvatali maha ali može se to riješiti samo treba volje batina i zabrana uvijek postižu rezultat

  • fleki669 04.04.2024.

    zbog jedne lijepe igre dolazi do mržnje i nereda, neuspjeh se shvaca preozbiljno.Pa nije kraj svijeta priznati boljem da je bolji.Isto vrijedi i za druge navijačke skupine,sve je to samo igra.Imamo mi večih problema na koje ne reagiramo i zivot ide dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare