To je to što me zanima!

Kaos u Budimpešti: Izbjeglice nahrlile u vlakove za Njemačku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija koja je čuvala vlakove je odjednom nestala, a situaciju su iskoristile izbjeglice kako bi se ukrcale. Navodno je Merkel naredila Orbanu da ih se propusti
Vidi originalni članak

Stotine izbjeglica navalilo je na željeznički kolodvor u Budimpešti kako bi se ukrcalo na međunarodne komercijalne vlakove koji voze za Austriju i Njemačku .

Kako piše portal Origo , policija koja je čuvala vlakove u jednom je trenutku nestala, a situaciju su iskoristile izbjeglice kako bi se ukrcale. Među izbjeglicama se proširila glasina da je mađarski premijer Viktor Orban dobio naređenje od njemačke kancelarke Angele Merkel da ih pusti . Stotine izbjeglica još čeka na kolodvoru u glavnom mađarskom gradu da se ukrca na vlak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U međuvremenu proširila se vijest da je Njemačka organizirala posebne vlakove koji će prevoziti izbjeglice iz Mađarske u Njemačku što je pak tamošnja vlada opovrgnula te naglasila kako tražitelji azila, sukladno zakonima Europske unije, moraju biti registrirani u prvoj zemlji u kojoj su ušli te potom podnijeti zahtjev ( Dublinski sporazum ), prenosi Reuters .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Austrija pojačala kontrolu na granicama

Nakon što je u Austriji pronađen kamion u kojem je bio mrtav 71 čovjek, ta je zemlja pojačala kontrole na granici. U noći na ponedjeljak otkrili su 200 izbjeglica koje su krijumčari krijumčarili u zemlje EU-a. Također uhićena su i petorica krijumčara.

REUTERS

Gužve na mađarskoj granici

Zbog pojačanih kontrola u ponedjeljak ujutro je s mađarske strane granice došlo do prometnih gužvi. Mađarski mediji javljaju da je na graničnom prijelazu Nickelsdorf-Hegyeshalom prijepodne bila kolona od čak 50 kilometara sve do grada Đura.

Reuters
Idi na 24sata

Komentari 409

  • R3nchi 01.09.2015.

    Mislim da se sad Nikola Šubic Zrinski okrece u grobu, a i svi ostali Junaci koji su se borili protiv turaka..

  • TETEC FRANC 01.09.2015.

    adolfe vrati seeeeeeeeeeeeeeee....

  • 110 01.09.2015.

    Ovim izbjeglicama treba pomoci. Ljudi bjeze od razaranja, pakla i smrti. Oni koji vrijedjaju takve ljude i ponizavaju i misle da su iznad njih po bilo cemu zasluzuju prezir.Treba biti Covjek u pravom smislu rijeci i ne suditi nikome, jer svi mi disemo isti zrak i gledamo isto nebo. Zivot je jako nepravedan i nitko nije kriv ako je rodjen na krivom mjestu od krivih roditelja u krivo vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare