To je to što me zanima!

Kaos u HŽ-u: 17 cisterni punih mazuta danima bez nadzora

HŽ Cargo i HŽ Infrastruktura danima se prepucavaju tko će odgurati niz od 17 cisterni sa Zagrebačkog kolodvora. Cisterne je iznajmio HEP za prijevoz goriva
Vidi originalni članak

Od petka do ponedjeljka trajalo je prepucavanje hoće li HŽ Cargo ili HŽ Infrastruktura odgurati niz od 17 cisterni punih mazuta sa zagrebačkog Zapadnog kolodvora.

Naime, prošlog su petka prilikom postavljanja cisterni na industrijski kolosijek Toplane dvije cisterne u tom nizu iskočile. Navodno je kriva loša pruga. Cisterne su u vlasništvu Carga, no iznajmio ih je HEP za prijevoz svoga goriva. S obzirom na to da je Infrastruktura zadužena za održavanje kolosijeka, Cargo je htio da oni riješe problem s cisternama. No to nije išlo tako glatko.

Zato su cisterne danima bile gotovo bez nadzora usred Zagreba. Doduše, u Cargu su odgovorili da ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti jer mazut nije iscurio te nije bio u tekućem, nego želatinastom stanju pa nije bilo izravne opasnosti.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • rvatin 19.02.2014.

    Šta da je taj mazut eksplodirao, moglo je pola grada odletit u zrak.

  • Ahileja 18.02.2014.

    To je tako kada su HŽ-e usitnile tvrtku na sve moguće načine. Počelo se s ugostiteljstvom pa infrastruktura, putnički, Cargo, tako dok negdje zapne svako rješava svoje probleme.

  • vekizveki 18.02.2014.

    Tko je mazal prugu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare