To je to što me zanima!

Kaos u Osijeku: Bolnica ostala bez krova, hitno selili pacijente

Osijek: Olujno nevrijeme je u ponedjeljak izazvalo posebno tešku situaciju u osječkoj Kliničkoj bolnici. Oluja je odnijela krovove na gotovo svim bolničkim odjelima
Vidi originalni članak

Olujno nevrijeme je u ponedjeljak izazvalo posebno tešku situaciju u osječkoj Kliničkoj bolnici. Oluja je odnijela krovove na gotovo svim bolničkim odjelima. Bez krova su ostale ginekologija, pedijatrija, patologija, otorinolaringologija, neurokirurgija pa čak i ravnateljstvo.

Čim su ostali bez krova, kiša se počela slijevati niz zidove u sobama pacijenata pa je osoblje bolnice odmah selilo pacijente u suhe dijelove.  

POGLEDAJTE VIDEO: Osječka bolnica ostala bez krova nad gotovo svim odjelima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Katastrofa, šteta će biti milijunska

- Bolnica je doživjela katastrofu, štetu milijunskih razmjera. Činimo sve da sklonimo i zaštitimo skupu milijunski vrijednu medicinsku opremu i postavimo najlone na krovove kako bi spriječili daljnji prodor vode. Tu su vatrogasci koji nam pomažu. Polupani su mnogi prozori, dvorišta bolnice puna ostataka krovova - kaže v. d. ravnatelja osječke bolnice Vlatko Kopić.

Podsjetimo, orkansko nevrijeme praćeno kišom, ledom, grmljavinom i munjama pogodilo je Osijek oko 17 sati. U kratkom roku oluja se spustila nad šire područje Osijeka, a u pojedinim dijelovima grada pojavila se i pijavica koja je dizala krovove s kuća i lomila drveće.

Sat vremena užasa kakvog ne pamte ni stari Osječani umnogome je napravilo strahovite probleme građanima. Cijelo naselje Sjenjak našlo se pod vodom. Park kulture u centru grada polomljen je i izgleda kao bojno polje. Ulica Europske avenije posve je blokirana i zatrpana polomljenim i srušenim drvećem. Na Bosutskom naselju, gdje se stvorila pijavica, dosta je kuća ostalo bez dijelova krova. Cijelim gradom i okolnim naseljima letjeli su crijepovi, žardinjere, stolice, kante za smeće.

Vrkić: Najvažnije je da nema ljudskih žrtava

- Ima silnih šteta, porušena su brojna stabla, mi ćemo ih ukloniti što prije kako bi omogućili ljudima da odu sutra na posao. Činimo sve da bude što manje šteta, a najvažnije je da nema ljudskih žrtava - poručio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 120

  • purgerica prva 28.06.2016.

    Gdje je izvođač radova? A nadzorni inženjer? Kako je prošao tehnički pregled? Ha, ha! Standardno, na janjetini!

  • Naiva_2 28.06.2016.

    Bio sam jučer na infektologiji ..tamo je padala kiša kroz zatvorene prozore..toliko o kvaliteti istih ..sramota..

  • IvanKrajc 28.06.2016.

    Haos u Osijeku :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare