Obavijesti

News

Komentari 120

Kaos u Osijeku: Bolnica ostala bez krova, hitno selili pacijente

Kaos u Osijeku: Bolnica ostala bez krova, hitno selili pacijente
28

Osijek: Olujno nevrijeme je u ponedjeljak izazvalo posebno tešku situaciju u osječkoj Kliničkoj bolnici. Oluja je odnijela krovove na gotovo svim bolničkim odjelima

VIDEO

Olujno nevrijeme je u ponedjeljak izazvalo posebno tešku situaciju u osječkoj Kliničkoj bolnici. Oluja je odnijela krovove na gotovo svim bolničkim odjelima. Bez krova su ostale ginekologija, pedijatrija, patologija, otorinolaringologija, neurokirurgija pa čak i ravnateljstvo.

Čim su ostali bez krova, kiša se počela slijevati niz zidove u sobama pacijenata pa je osoblje bolnice odmah selilo pacijente u suhe dijelove.  

POGLEDAJTE VIDEO: Osječka bolnica ostala bez krova nad gotovo svim odjelima

Pokretanje videa...

00:19

Katastrofa, šteta će biti milijunska

- Bolnica je doživjela katastrofu, štetu milijunskih razmjera. Činimo sve da sklonimo i zaštitimo skupu milijunski vrijednu medicinsku opremu i postavimo najlone na krovove kako bi spriječili daljnji prodor vode. Tu su vatrogasci koji nam pomažu. Polupani su mnogi prozori, dvorišta bolnice puna ostataka krovova - kaže v. d. ravnatelja osječke bolnice Vlatko Kopić.

Podsjetimo, orkansko nevrijeme praćeno kišom, ledom, grmljavinom i munjama pogodilo je Osijek oko 17 sati. U kratkom roku oluja se spustila nad šire područje Osijeka, a u pojedinim dijelovima grada pojavila se i pijavica koja je dizala krovove s kuća i lomila drveće.

Sat vremena užasa kakvog ne pamte ni stari Osječani umnogome je napravilo strahovite probleme građanima. Cijelo naselje Sjenjak našlo se pod vodom. Park kulture u centru grada polomljen je i izgleda kao bojno polje. Ulica Europske avenije posve je blokirana i zatrpana polomljenim i srušenim drvećem. Na Bosutskom naselju, gdje se stvorila pijavica, dosta je kuća ostalo bez dijelova krova. Cijelim gradom i okolnim naseljima letjeli su crijepovi, žardinjere, stolice, kante za smeće.

Vrkić: Najvažnije je da nema ljudskih žrtava

- Ima silnih šteta, porušena su brojna stabla, mi ćemo ih ukloniti što prije kako bi omogućili ljudima da odu sutra na posao. Činimo sve da bude što manje šteta, a najvažnije je da nema ljudskih žrtava - poručio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Pokretanje videa...

00:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina