To je to što me zanima!

Kapetan Laptalo: 'Tužba protiv Grčke je logična'

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo tražit će od Grčke odštetu zbog 17 mjeseci neopravdana robijanja. Nije poznato koliku će svotu tražiti
Vidi originalni članak

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo tražit će novčanu naknadu od Grčke zbog 17 mjeseci neopravdana robijanja. Zagrebačkom odvjetniku Tvrtku Biliću Eriću predao je dokumentaciju vezanu uz svoj slučaj. 
- Nisam ih htio tužiti dok sam bio zaposlen u belgijskoj kompaniji 'Trireme Vessel'. Moja sad već bivša kompanija poslovno je vezana za Grčku pa nisam htio otežati posao kompaniji koja je prema meni i obitelji bila korektna cijelo vrijeme -rekao je Laptalo. Dodao je kako misli da je logično i moralno da od Grčke traži odštetu.
Odvjetnik Erić će za 15 do 20 dana podnijeti zahtjev za mirnim rješenjem spora, no još ne zna koliku će odštetu tražiti. Ako grčke pravosudne vlasti ne prihvate mirno rješenje, što bi se trebalo znati za otprilike tri mjeseca, odvjetnik će podnijeti tužbu protiv Republike Grčke i na taj način pokušati dobiti spor.
Laptalo je podsjetimo uhićen 2007. u grčkoj luci Patras zbog sumnje za šverc 51 kilograma kokaina. Na prvom je suđenju osuđen na 14 godina zatvora. Nakon uložene žalbe je na ponovljenom suđenju oslobođen te se vratio u Dubrovnik. Trenutno traži posao, a do mirovine mu je ostalo pet godina.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • stara50 21.10.2009.

    i treba. uništili su mu život

  • Pichlyk 21.10.2009.

    ma nemoj, sad bi i odštetu? Upitna je njegova nevinost... neka bude happy što su ga uopće oslobodili...

  • Pike75 21.10.2009.

    Pardon,on je naš čovik, nemre biti kriv.Prdonja stari lažljivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare