To je to što me zanima!

'Karakterističan je dan kad se Bandića diže i vraća u zatvor'

Karamarko je u Đurđevcu poručio da će HDZ imati svog kandidata na izborima za gradonačelnika Zagreba. Komentirao je sutrašnji sastanak VNS-a i regionalizaciju
Vidi originalni članak

HDZ je najveća i najjača hrvatska politička stranka i imat će svog kandidata, poručio je danas u Đurđevcu predsjednik te stranke Tomislav Karamarko i ujedno odgovorio na novinski upit planira li stranka na sljedećim lokalnim izborima u Zagrebu kandidirati Sandru Švaljek.

U vezi s novim pritvaranjem Milana Bandića, Karamarko je rekao da je "karakterističan dan kad ga se diže i vraća u Remetinec".

-  Teško je komentirati, ali karakterističan je datum kad ga se ''diže“ i vraća u Remetinec. Dakle, dan nakon što je donesena odluka da može obnašati dužnost gradonačelnika i kad je podnio zahtjev za registriranje svoje stranke. Ne bih htio ništa prejudicirati, ali se opet ponavlja - slučajnost - rekao je Karamarko. 

Damir Spehar/PIXSELL

' Ne očekujem ništa od sastanka VNS-a'

Novinari su ga pitali i što očekuje od sutrašnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojem će biti premijer Zoran Milanović i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Ništa ne očekujem. Vrijeme je da se napokon sastanu i razgovaraju o pravim temama, a ima ih previše. Očekujem ipak da će se dogovoriti oko nadzora nad pojedinim strukturama u zemlji za koje postoji indikacija da ne rade onako kako treba - istaknuo je Karamarko.

Damir Spehar/PIXSELL

Zadržao bi broj županija, ali bi ih racionalizirao

Odgovarajući na pitanje o regionalizaciji, rekao je da bi zadržao broj županija, ali bi ih racionalizirao, smanjio broj zaposlenih i digitalizirao njihov rad, a o broju općina razmišlja, javlja Večernji list.

'Neće biti podjele ratnog plijena'

Karamarko je negirao da je s ostalim čelnicima stranka razgovarao o ''listama za Sabor''.

- Pitate me je li HSS tražio 15 posto mjesta u Vladi? Mi ne razgovaramo na taj način! Legitimno je da koalicijski partneri imaju neka očekivanja. No u startu smo se dogovorili - neće biti podjele ''ratnog plijena“, kao što su činili ovi kad su došli na vlast. Ponavljam - Vlada će biti ekspertna. Javna poduzeća moraju preuzeti najkvalitetniji menadžeri. A ne politički i stranački podobnici! Hrvatska nema više vremena za političke igre - zaslužuje najbolje ljude. Taj ćemo princip postaviti zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Nismo, također, razgovarali niti o ''listama za Sabor“ - prerano je za to. Još uvijek ne znamo datum izbora. Moramo unutar naše stranke vidjeti koji su to ljudi. Koalicijski partneri će pak vidjeti unutar svoje stranke - pojasnio je šef oporbe.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • yocko 12.03.2015.

    HDZov kandidat za gradonačelnika je Jandroković.

  • mili999 12.03.2015.

    Ne može udba i ozna nikako otići iz partijski redova, stare su to metode obračuna s "državnim neprijateljem", ali nećete dugo otpatci komunizma, dolazi vam kraj.

  • mili999 12.03.2015.

    Partija svojim starim metodama djeluje, sve čine da vrate njihovu "milicijsku državu" opet u optjecaj. Tko im god smeta nastoje ga ukloniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare