To je to što me zanima!

Karamarko: Fabera nismo smijenili, već promaknuli

Nisam zadovoljan Faberovom smjenom kad za to ne znam razloge. Kad bih znao nekakav razlog, možda bih bio zadovoljan, rekao je Stjepan Mesić
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici u petak s mjesta ravnatelja policije smijenila Vladimira Fabera i na njegovo mjesto privremeno postavila Olivera Grbića. Faber će ostai tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova. Oliver Grbić je jedan od najuspješnijih načelnika policijskih uprava u Hrvatskoj. U zadnje vrijeme istaknuo se u borbi s krijumčarima drogu na području Kvarnera i Rijeke. Nakon sjednice Vlade, ministar Tomislav karamarko kazao je kako Faber zapravo nije smijenjen, već je napredovao.
- Faber je sada drugi čovjek ministarstva. Ja bi to nazvao promaknućem. On je odlično radio svoj posao i nitko nije nezadovoljan s njime - kazao je Karamarko i najavio za slijedeći tjedan još jednu veliku smjenu unutar Ravnateljstva. Dodao je i kako je o Faberovom prijelazu na novi posao dogovorio s Jadrankom Kosor, premijerom Sanaderom i samim Faberom. Objasnio je i da će se Faber većinom baviti stvarima kojima se i do sad bavio. Na mjestu tajnika pomagat će u donošenju zakona i sudjelovati u preustroju MUP-a. Karamarko kaže da je faber odličan za taj posao jer poznaje ustroj policije u EU, a posebno u Bavarskoj.

MESIĆ: NISAM ZADOVOLJAN FABEROVOM SMJENOM
Predsjednik Mesić izrazio je nezadovoljstvo Faberovom smjenom.
- Svakako da nisam zadovoljan kad ne znam razloge. Kad bih znao nekakav razlog, možda bih bio zadovoljan, a ja to ne znam - rekao je Mesić. Kazao je i kako je tijekom sastanka razgovarao s mnogim ljudima koji prate odnose u Hrvatskoj te da su svi, posebice Faberovi pandani u Srbiji, izrazili čuđenje njegovom iznenadnom smjenom, i to nakon uspješne suradnje u razotkrivanju kriminalnih slučajeva, u čemu je, kaže Mesić, Faber igrao jednu od najvažnijih uloga.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • smuc 20.06.2009.

    da, da gospodo a mi smo svi retardirani idioti , pa čemo to popušiti !

  • Dalby 20.06.2009.

    Da, nije govno nego se pas posro...

  • blackwolf 20.06.2009.

    I onda je Svizac zamotal čokoladu, Grbić ja valjda polubratič od kuma od nekog u Saboru a taj je podmazal nekog tam u vladi i to je to, Faber je valjda počeo raditi svoj posao pa im je smetalo...hm

Komentiraj...
Vidi sve komentare