To je to što me zanima!

Ćiro: Tuđman me češće lupao po glavi nego vlastiti roditelji

U splitskom HNK u subotu je održana tribina u povodu 13. godišnjice smrti Franje Tuđmana. Osim šefa HDZ-a, pokojnog predsjednika prisjetio se i Ćiro Blažević
Vidi originalni članak

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u subotu je nazočio u splitskom HNK na tribini organiziranoj u povodu 13. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana. Kazao je kako je "detuđmanizacija" obezglavila stranku, mnogi su ga se odricali, iako je "Tuđmanova uloga u Hrvatskoj baš kao i uloga Winstona Churchilla u Velikoj Britaniji".

- Ne vraćamo se u prošlost, ali želimo u temelje ideologije naše stranke i hrvatsko društvo dr. Tuđmana čvrsto ugraditi jer je donio demokraciju i slobodu ovom narodu. Neki su se članovi vaše stranke u zadnjih 10 godina odricali Tuđmana. Zar ste mislili da stranku čine idealni ljudi?! Ne!  Bilo  je devijacija u našoj stranci, poput koruptivnih aktivnosti, kriminala i sličnih pojava protiv kojih smo se borili. Bilo je pokušaja detuđmanizacije i to je stranku obezglavilo, učinilo neprepoznatljivom. Zato se vraćamo predsjedniku Tuđmanu - poručio je Karamarko. 

Ne želi otkriti kandidate za gradonačelnika Splita

Tijekom posjeta Splitu nije htio otkriti tko je najizgledniji kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika. Radi li se o Anđelki Visković, odmetnutoj zamjenici Željka Keruma, ili središnjica namjerava podržati dr. Šimuna Anđelinovića kojeg predlaže gradska organizacija stranke?

- Ništa u ovom momentu ne znamo, ali možda i znamo. Vrte se mnoga imena, razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete, bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima u Gradskom odboru vjerojatno za nekoliko dana. Mi danas nećemo ništa odlučivati, već idući  tjedan na sastanku u Zagrebu.Na ovim izborima pojavit će se nova lica, stranka ide samo naprijed - najavio je Karamarko.

Ispred Grada Splita u HNK stigao je Jure Šundov, Kerumov zamjenik, a Anđelke Visković nije bilo ni od korova. 

Ćiro: Tuđman me češće lupao po glavi nego roditelji

O Tuđmanu su na tribini govorili Andrija Hebrang, Tihomir Dujmović, Ivica Kostović, a puno gledalište podigao je Miroslav Ćiro Blažević. I rasplakao se pričajući o Tuđmanu, a nagrađen je i Hajdukovim šalom.

Ćiro se pohvalio kako ga je Tuđman češće lupao po glavi nego otac i majka, ali da mu to nije smetalo. Znao bi ga čušnuti, kazao je, kad bi izvalio kakvu glupost. Našalio se i kako ga je Tuđman odalamio kad mu je odgovorio na pitanje da je peti ortak Ivić Pašalić.

Idi na 24sata

Komentari 208

  • medo59 10.12.2012.

    Ćiro bi bio ništa bez Tuđmana ko i drugi koji su mu virili iz guz....

  • اللهم آمين 09.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • picuskin 09.12.2012.

    Kad bolje razmislim Čiro istinita je ona:S kim si,takav si.Nemožeš bolji ni biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare