Obavijesti

News

Komentari 208

Ćiro: Tuđman me češće lupao po glavi nego vlastiti roditelji

Ćiro: Tuđman me češće lupao po glavi nego vlastiti roditelji
5

U splitskom HNK u subotu je održana tribina u povodu 13. godišnjice smrti Franje Tuđmana. Osim šefa HDZ-a, pokojnog predsjednika prisjetio se i Ćiro Blažević

VIDEO

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u subotu je nazočio u splitskom HNK na tribini organiziranoj u povodu 13. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana. Kazao je kako je "detuđmanizacija" obezglavila stranku, mnogi su ga se odricali, iako je "Tuđmanova uloga u Hrvatskoj baš kao i uloga Winstona Churchilla u Velikoj Britaniji".

- Ne vraćamo se u prošlost, ali želimo u temelje ideologije naše stranke i hrvatsko društvo dr. Tuđmana čvrsto ugraditi jer je donio demokraciju i slobodu ovom narodu. Neki su se članovi vaše stranke u zadnjih 10 godina odricali Tuđmana. Zar ste mislili da stranku čine idealni ljudi?! Ne!  Bilo  je devijacija u našoj stranci, poput koruptivnih aktivnosti, kriminala i sličnih pojava protiv kojih smo se borili. Bilo je pokušaja detuđmanizacije i to je stranku obezglavilo, učinilo neprepoznatljivom. Zato se vraćamo predsjedniku Tuđmanu - poručio je Karamarko. 

Ne želi otkriti kandidate za gradonačelnika Splita

Tijekom posjeta Splitu nije htio otkriti tko je najizgledniji kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika. Radi li se o Anđelki Visković, odmetnutoj zamjenici Željka Keruma, ili središnjica namjerava podržati dr. Šimuna Anđelinovića kojeg predlaže gradska organizacija stranke?

- Ništa u ovom momentu ne znamo, ali možda i znamo. Vrte se mnoga imena, razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete, bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima u Gradskom odboru vjerojatno za nekoliko dana. Mi danas nećemo ništa odlučivati, već idući  tjedan na sastanku u Zagrebu.Na ovim izborima pojavit će se nova lica, stranka ide samo naprijed - najavio je Karamarko.

Ispred Grada Splita u HNK stigao je Jure Šundov, Kerumov zamjenik, a Anđelke Visković nije bilo ni od korova. 

Ćiro: Tuđman me češće lupao po glavi nego roditelji

O Tuđmanu su na tribini govorili Andrija Hebrang, Tihomir Dujmović, Ivica Kostović, a puno gledalište podigao je Miroslav Ćiro Blažević. I rasplakao se pričajući o Tuđmanu, a nagrađen je i Hajdukovim šalom.

Ćiro se pohvalio kako ga je Tuđman češće lupao po glavi nego otac i majka, ali da mu to nije smetalo. Znao bi ga čušnuti, kazao je, kad bi izvalio kakvu glupost. Našalio se i kako ga je Tuđman odalamio kad mu je odgovorio na pitanje da je peti ortak Ivić Pašalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije