To je to što me zanima!

Karamarko o Ivi Sanaderu: Svi oni tvrde da su žrtve progona

Karamarko se čudio da protiv njega postoje anonimne prijave, no onda je zaključio da neke imaju podlogu, no da su neke iracionalne. Nije odgovorio hoće li ga istražiti
Vidi originalni članak

Na upit je li normalno da policija provjerava sama sebe, obzirom na optužbe na račun ravnatelja policije Olivera Grbića. ministar Tomislav Karamarko je odgovorio da postoji Odjel za unutarnju kontrolu MUP-a koji obrađuje, ne samo Grbića, nego i stotine drugih policajaca ako sumnjaju da su se ogriješili o pravila službe ili zakone. Istovremeno je Karamarko djelovao začuđeno što su ga novinari upitali neće li policija i njega samog provjeriti.

- Mene? Zbog čega? - upitao je. Kad su novinari dopunili pitanje hoće li biti provjera zbog anonimnih prijava protiv njega, ponovno je začuđeno odgovorio: "Kojih anonimnih prijava?".

Zatim je nastavio da postoje anonimne prijave koje imaju podlogu i one koje su iracionalne. Govoreći o Damiru Polančecu ministar je izjavio da je unutarnji nadzor razgovarao s Grbićem te da će se ispitati još neke okolnosti te da će se sve proslijediti Državnom odvjetništvu.

- Ali gledajte, čitav taj slučaj po meni je apsurdan, nelogičan i iracionalan iz jednostavnog razloga jer optuživati vrh policije, konkretno gospodina Grbića, zbog kontakata s vrhom HDZ-a, a ne pričati o tome kakve su posljedice svega toga, a da su zapravo uglavnom HDZ-ovci procesuirani, dakle to su trebali biti neki kontakti, sastanci, pogodovanja koja su završili time da HDZ traži da policija u najvećem i najvećem postotku i broju istražuje same HDZ-ovce i da samo HDZ-ovce procesuira, mislim da je to stvarno nonsens - zaključio je Karamarko.

Komentirao je i bivšeg premijera Sanadera koji se potužio Europskoj komisiji da nije upoznat s optužnicom protiv njega te da Hrvatska nije spremna zatvoriti poglavlje 23 i pregovore.

- Ne bih komentirao njegove riječi, samo bih rekao da je to već poznat fenomen da ljudi koji su pod udarom kaznenih prijava apsolutno pokušavaju sebe prikazivati kao žrtve političkog progona, rekao je Karamarko.

- Dajte, recite mi nekog u posljednjih par godina koga je policija počela obrađivati ili realizirala kaznenu prijavu, a da nije rekao da nije žrtva političkog obračuna - odgovorio je Karamarko.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • liza_sk 03.06.2011.

    koi piun HDZ--a sto ga se god pita on nezna ili se cudi ko pura dreku pa i tebe ce zrtvovat kad im vise nebudes trebao

  • afrikanac 03.06.2011.

    Hajde Karamarko ne glumataj ovdje neku moralnu vertikalu. Vise si nalik na direktora kazalista lutaka nego na ministra policije. Umjesto postene istrage narodu serviras igrokaz uvijek. A tvoje sposobnosti su nistavne jer je pored te "sjajne" policije zemlja do temelja pokradena. Trebalo bi istraziti da li mafija ima svoje ljude u vrhu policije koji blokiraju istrazne procese.

  • krec 03.06.2011.

    U savkoj šali ima pola istine tako i u svakoj prijavi, a ako se radi o policiji opravdane sumje ili stvarne činjenice skrivaju i prešućuju., ali vrana vrani neće iskpati oči, samo grakću. Kazneno djelo je i nepoduzimanje progona i izvida po službenoj dužnost, što se može svesti po davanje i primanje mita u vidu zadržavanja zaposlenja i plaće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare