To je to što me zanima!

Karantena skraćena na sedam dana svim bliskim kontaktima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u ponedjeljak je objavio revidirane preporuke za postupanje s oboljelima od COVID-a i njihovim bliskim kontaktima te prekidu izolacije i karantene
Vidi originalni članak

Karantena je tako skraćena na sedam dana svim bliskim kontaktima, a ne samo osobama koje su cijepljene i preboljele COVID-19.

KOMENTIRAO NOVU VARIJANTU Kolarić: 'Previše je umrlih, a za to su odgovorni Stožer i Vlada. Platili smo cijenu blagih mjera'

Omogućen je prekid izolacije za asimptomatske zaražene osobe nakon najmanje pet dana ako su najranije peti dan negativne u brzom antigenskom testu (BAT), kao i za bolesnike s blagom i umjerenom kliničkom slikom nakon najmanje pet dana, ako su najranije peti dan negativni u brzom antigenskom testu te bez povišene temperature najmanje 24 sata i značajno ublaženim simptomima. Bez BAT testiranja, izolacija traje deset dana za osobe koje nisu cijepljene i nisu ranije preboljele COVID-19, a za cijepljene i koji su preboljeli COVID-19 traje sedam dana bez testiranja.

NOVA PRAVILA Samoizolacija i testiranje djece: 'To je najbolje rješenje, počet će kad dođe dovoljan broj testova'

Za prekid izolacije bez testiranja bolesnik mora biti afebrilan najmanje 24 sata - ranije je bilo najmanje tri dana.

Ako su bolesnik i kontakti u zajedničkom kućanstvu bez mogućnosti izolacije bolesnika (npr. oboljelo dijete koje njeguju roditelji), kućni kontakti podliježu karanteni u trajanju od sedam dana nakon što bolesnik ispuni kriterije za završetak izolacije.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Nova odluka: Skraćuje se trajanje covid potvrda na 270 dana, ali samo za putovanja

Cijeli dokument s preporukama možete pročitati ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ©🆗 05.02.2022.

    Nema tko radit, pa se smanjuju izolacije, ha? 🤣

  • eien 01.02.2022.

    Više vas niko ne doživljava. Haraju viroze, gripa i prehlade jer je to doba godine, i korona se po ničemu ne ističe u toj grupi. Odležiš par dana i ideš dalje. Nego, kad će cijene goriva opet malo bit glavna vijest?

  • fridulina 01.02.2022.

    A odavna niste bili ovako ljepo skupa i sa modnim dodatkom !

Komentiraj...
Vidi sve komentare