To je to što me zanima!

Karlovac: Na grobove žrtava Holokausta su stavili račune

Obavijesti su uzicom privezane za bilje, travu, a neke su poklopljene i kamenom. Riječ je o grobovima poginulih u Holokaustu. Očekuju da će račune što prije platiti
Vidi originalni članak

Brojni Karlovčani koji su na dan Svih Svetih posjetili posljednje počivalište svojih najmilijih na Židovskom groblju ostali su iznenađeni nakon što su na spomenicima ugledali obavijesti gradske tvrtke Zelenilo. Na sve spomenike je komunalno poduzeće postavilo obavijest s naznakom hitnosti o plaćanju grobne naknade. 

Ovim načinom komunalno upozorava vlasnike grobnog mjesta da se hitno jave u tvrtku radi ažuriranja evidencije i uvođenje novog korisnika. Također, upozoravaju da se im se zbog neplaćanja grobne naknade, grobno mjesto može oduzeti i dodijeliti drugom čovjeku. I dok se grobovi ovih dana ukrašavaju cvijećem tvrtka Zelenilo ih je pak za Dan mrtvih odlučila ukrasiti svojim obavijestima. Obavijesti su uzicom privezane za bilje, travu, a neke su poklopljene i kamenom. Riječ je o grobovima poginulih u Holokaustu.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • bronza 02.11.2016.

    Treba li netko, i tko, plaćati grobne naknade za ubijene Hrvate u Domovinskom ratu? Mislim da nitko normalan ne bi to tražio. Jer ti ljudi su ubijeni zato što su; ili branili domovinu, ili samo zato što su bili Hrvati ili su bili neke druge nacionalnosti. Isto tako, po istom principu, su ubijeni i Židovi. Ubijeni su samo zato što su bili Židovi. Oni su, dakle, bili građani Hrvatske i svi su bili nevini. Kakav užas u Njemačkoj i u cijelom svijetu bi izazvalo traženje nekakvog komunalnog poduzeća da netko pokuša tražiti grobne neknade za ubijene Židove, ili neke druge, ubijene u Aušvicu, Mathauzenu ... Bila bi to svjetska sramota. Bio bi to opravdani razlog naveću moguću osudu. Kod nas se to usuđuje napraviti nekakav nebulozni idiot i na taj način ovoj zemlji nanosi nemjerljivu sramotu.

  • crna55bitch 02.11.2011.

    kakav pompozan naslov,a radi se samo o bezveznoj činovničkoj obavijesti.ali što je ne bi iskoristili za podgrijavanje stare jugosrpske mantre o šatro-genocidnim'' Hrvatima.makar pri tom i zloupotrebljavali groblja.

  • vladi-mir 02.11.2011.

    Jedan gospodin se čudi zakaj se Židovi buniju, a Rusi su zgubili puno više pa se niš ne buniju. Gospon ili mladi gospon kaj ne znate da su se Rusi pošteno naplatili u nekdašnjoj Istočnoj Njemačkoj skroz 50 godin? Zakaj bi se bunili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare