To je to što me zanima!

Satima bespomoćno plutali kod Silbe: Motori su usisali mrežu

Posada katamarana Bišovo pijavila je prometnom uredu i obalnoj agenciji da kasne zbog kvara na motoru. Pokušali su ga popravitil, ali vraćaju se s putnicima za Zadar polako, kaže lučki kapetan...
Vidi originalni članak

Katamaran Bišovo u petak poslijepodne dva sata je sa stotinjak putnika plutao pred Silbom. Kako doznaje Morski.hr, lijevi motor je usisao ribarsku mrežu nakon čega je došlo do pucanja hidraulike. 

- Prijavili su našem prometnom uredu i obalnoj agenciji da kasne zbog kvara na motoru. Pokušali su ga popravitil ali vraćaju se s putnicima za Zadar polako, na jednom motoru - rekao je za Morski.hr lučki kapetan na Silbi, Bogdan Lazarin.

- Pred ulaskom u luku Silba su lijevim hidro jetom pokupili nekakvu mrežu pa je u povlačenju mora i naprezanju pukla hidraulična cijev. Posada je brzom reakcijom pogasila sustav, a nedugo potom je zapovjednik donio odluku da se vratimo u Zadar da dopunimo gorivo. Nije pitanje novca ni održavanja nego nesretna okolnost - rekao je voditelj sigurnosti Igor Lučić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • DavorRinck 27.07.2019.

    MOTOR se zapleo u mrežu???? Ma nije valjda? Mlada gospođo, MOTOR je U brodu. Ako onda može samo biti da mu se je Jet pogon zapleo u mrežu. Budete opet brisali komentar jer sam vas kritizirao?

  • Martin Krpan 27.07.2019.

    Kao uvijek, krivi su Slovenci

  • DrazenAkrap 26.07.2019.

    Upravitelj stroja sam ali nisam ispija povezati kvar motora, pucanje hidraulike, usisavanje mreže?, " bunker goriva. ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare