To je to što me zanima!

Kazneno prijavili Sedlara jer u svom filmu potiče na mržnju

Redatelj Jakov Sedlar kazneno je prijavljen od Antifašističke lige RH zbog falsifikata koje je koristio u proizvodnji svog filma "Jasenovac - istina"
Vidi originalni članak

Antifašistička liga Republike Hrvatske je u petak podnijela Kaznenu prijavu protiv Jakova Sedlara i to zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st 4. Kaznenog zakona, prenosi N1.

Proizvodnjom i prikazivanjem filma je, kako navode, "javno poricao i znatno umanjio kaznena djelo genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina, prvenstveno usmjerena prema skupini srpske nacionalne manjine, služeći se zamjenom teza, lažnim argumentima, krivotvorinama, prešućivanjem povijesnih činjenica, na način prikladan da se može potaknuti nasilje ili mržnja protiv takve skupine ili njenih pripadnika, a u filmu poriče i znatno umanjuje genocid počinjen protiv Židova, Srba i Roma, a mržnju potiče prvenstveno prema Srbima"

U nastavku navode i postupke kojima se poriče i znatno umanjuje djelo genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina, a to su redom - manipulacije brojkama, negiranje podataka, fotomontaže, krivotvorine, fotografije pogrešnih lokacija, izmjene biografija, prikrivanje stvarnog karaktera Jasenovca. Opširno obrazloženje su argumentirano objasnili i priložili dokaze, prenosi N1.

 

Idi na 24sata

Komentari 200

  • SAINT 17.07.2016.

    Boli gnjide istina , a nama Hrvatima je dosta komunističko-četničkih laži.

  • Šumar66 16.07.2016.

    e moj sedlaru film prvo mora pupi da vidi pa da odobrenje ako mu se svidi

  • najiram 10 16.07.2016.

    dovoljno je samo spomenuti ovo"Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."

Komentiraj...
Vidi sve komentare