To je to što me zanima!

Kaznili ga s 350 udaraca bičem jer su mu u autu pronašli vino

Britanac i djelatnik naftne kompanije koji 25 godina živi u Saudijskoj Arabiji već je godinu dana u zatvoru u Džedi i u teškom je zdravstvenom stanju jer boluje od raka
Vidi originalni članak

Obitelj 74-godišnjeg Britanca Karla Andreea uputila je apel premijeru Davidu Cameronu da spasi njihovog oca od 350 udaraca bičem čime ga je kaznila Saudijska Arabija nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla boce domaćeg vina. Kazna mu je izrečena prema strogim zakonima o zabrani posjedovanja i konzumiranja alkohola koji su na snazi u toj zemlji.

Karl, djelatnik naftne kompanije koji posljednjih 25 godina živi i radi u Saudijskoj Arabiji već je godinu dana u zatvoru u Džedi i u teškom je zdravstvenom stanju jer boluje od raka, piše Guardian.

- Naš otac 25 godina svog života dao je Saudijskoj Arabiji, a oni ga tako tretiraju. Sve dok ga nisu uhitili bio je sretan tamo i osjećao se sigurno - kaže Karlova obitelj.

Karl je od raka obolio već treći put, a supruga, koja živi u Velikoj Britaniji, također je u vrlo lošem zdravstvenom stanju. 

- On treba medicinsku pomoć za rak i astmu i nema sumnje da bi ga 350 udaraca bičem ubilo. Apeliramo na Davida Camerona da intervenira i pomogne našem ocu da se vrati kući. Saudijska vlada jedino će njega poslušati - uvjereno je Andreeovo troje djece - Hugh (46), Kirsten (45) i Simon (33). 

U britanskom ministarstvu vanjskih poslova tvrde da dužnosnici njihove ambasade u Saudijskoj Arabiji redovito posjećuju Karla i u stalnom su kontaktu s njegovim odvjetnikom i obitelji. Slučaj Karla Andreea iznijeli su i pred saudijsku vladu zahtijevajući od nje da ga pusti na slobodu što je prije moguće,

Idi na 24sata

Komentari 53

  • trijezni zagorec 15.10.2015.

    morti je bil delanec

  • MrDick 15.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • tuzibaba_1 15.10.2015.

    saudijska arabija je svijetli primjer demokracije i ljudskih prava po američkim mjerilima a bome i po evropskim. u saudijskoj arabiji za bilo koji veći posao ne trebaš podmićivati zastupnike, političare i ostale samo se lijepo dogovoriš sa kralje i stvar riješena

Komentiraj...
Vidi sve komentare