To je to što me zanima!

KBC Zagreb dobit će lijek za spinalnu mišićnu distrofiju

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici danas odlučila dati suglasnost za sklapanje ugovora za nabavu lijeka za liječenje spinalne mišićne atrofije. Ukupni iznos je nešto veći od 35 milijuna kuna s uključenim PDV-om.
Vidi originalni članak

Kliničkom bolničkom centru Zagreb dana je suglasnost za nabavu lijeka za SMA na teret državnog proračuna u razdoblju od iduće do 2027. 

Lijek generičkog naziva 'onasemnogen abeparvovek' je lijek za gensku terapiju rijetke bolesti spinalne mišićne atrofije, ozbiljnog poremećaja živaca koji uzrokuje slabost i propadanje mišića.

HUMANOST PRIJE SVEGA Poklon djeci: Splitski vatrogasci darovali mobilni respirator i EEG Klinici za dječje bolesti

- Ukupni iznos za nabavu tog lijeka, nešto veći od 35 milijuna kuna s PDV-om, plaćao bi se u šest obroka, a ugovorom se utvrđuje i praćenje primjene lijeka te revizija ugovornih obveza vezanih uz plaćanje zadnje tri rate ako lijek ne pokaže očekivani učinak - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

ODLUKA ZA OVU GODINU Važna odluka: Sabor će danas glasati o rebalansu proračuna

KBC-u Zagreb je dana i suglasnost da na teret državnog proračuna sklopi ugovor s tvrtkom Boston Medical iz Zagreba za nabavu uređaja za izvantjelesni krvotok, u iznosu od 2,6 milijuna kuna s PDV-om.

Nabava uređaja potrebna je zbog starosti i isteka servisne podrške postojećeg uređaja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare