To je to što me zanima!

Čobi: Kakva poskupljenja? A i ta dva, tri tipa što prosvjeduju

Čobanković ne vidi ni tko prosvjeduje protiv Vlade, kaže da su to 'dva, tri tipa, pa još 20 i eto prosvjeda'. Okupljene je najviše oduševio gradonačelnik Željko Kerum
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković otvorio je u Splitu sajam Gast i rekao kako poskupljenja hrane neće biti. U utorak je u Zagrebu rekao da je poskupljenje kruha za 20 posto u Slavoniji samo korekcija cijena. 

Što se tiče prosvjeda protiv Vlade, kaže Čobanković da to 'prosvjeduju dva, tri tipa'.

- Dođu dva tipa, iza njih još dvadeset, vi ih snimite i eto prosvjeda. U registru poljoprivrednika ima 180 tisuća ljudi, a dođe njih dvadeset i vi pišete o prosvjedu, rekao je Čobanković novinarima - kaže Čobanković.

Kerum napao Vladu: Dajte 500 mil. kuna da pokrenemo Split!

Na sajam prehrane, pića i ugostiteljske opreme bio je i splitski gradonačelnik, već sad legendarni Željko Kerum koji je dobio i najveći pljesak.

Kerum se na govornicu popeo nakon predsjednice Županijske gospodarske komore Split, Jadranke Radovanić. Ona je u govoru prokazala poduzetnike kao jedne od glavnih krivaca za stanje u društvu. Objasnila je to odgađanjem ili neplaćanjem obveza poduzetnika svojim vjerovnicima, odnosno neisplaćivanjem plaća radnicima. To je Keruma potpuno izbacilo iz takta:

- Ne slažem se s gospođom Radovanić iako je cijenim i poštujem. Ali pitam ja vas, zašto su poduzetnici krivi? Zar zato što dvadeset godina zapošljavaju i dijele plaće radnicima? Imaju odgovornost ne samo za sebe, nego i za svoje radnike. A što od države dobiju, kakvu pomoć, kakve poticaje? Ništa!, razljutio se gradonačelnik. A onda je ubacio u još veću brzinu:

- Država uopće ne vodi brigu o Splitu. Split i okolica imaju tržište od 473 tisuća ljudi, i to tržište može progutati puno toga, ali i proizvesti nešto za sebe. Ali trebaju nam ulaganja, investicije. U Vladi stalno pričaju o nekakvim projektima od 500 milijuna ili milijardu kuna, ali Splita nema ni blizu. Neka nam daju 500 milijuna kuna, to bi bilo dovoljno da zaposlimo pet-šest tisuća ljudi i da ovaj prostor napokon živne. Država to mora potencirati, osmisliti projekte, izgraditi infrastrukturu. Dajte nam novaca - vikao je Kerum i zaradio prave ovacije.

Ministar Petar Čobanković se nije složio s Kerumom, a u podužem obraćanju naveo je posljednje Vladine uspjehe u vezi Brodosplita te pozdravio uspon drvne industrije u Hrvatskoj. Inače, Čobanković je prije govora popio tabletu protiv bolova.

Idi na 24sata

Komentari 451

  • BiserkaStipić 10.03.2011.

    da,da za tebe nema poskupljenja jer ionako živiš na grbi sirotinje

  • billi3 04.03.2011.

    ma daj debeli o....i,i onako umjesto mozga imaš komad slanine

  • šnjofam gaćice 04.03.2011.

    fujjjjjjjjj

Komentiraj...
Vidi sve komentare