To je to što me zanima!

Kijevske vlasti: Rusi su po prvi put upotrijebili strateške bombardere u Mariupolju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rusija je priopćila da je izvršila jedno od najsnažnijih raketiranja Kijeva od povlačenja snaga s tog pravca napada na Ukrajinu prije dva tjedna
Vidi originalni članak

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Oleksandr Моtuzjanik izjavio je u petak da je Rusija, prvi put od početka invazije, upotrijebila strateške bombardere za napad na opkoljeni lučki grad Mariupol.

POGLEDJATE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Motuzjanik je također kazao da su se u gradu, koji ruske snage nisu uspjele potpuno zauzeti, aktivne borbe vodile oko željezare Iljič i luke.

Glasnogovornik je rekao da se Rusija usredotočila na zauzimanje gradova Rubižne, Popasna i Mariupolj.

Istovremeno, Rusija je priopćila da je izvršila jedno od najsnažnijih raketiranja Kijeva od povlačenja snaga s tog pravca napada na Ukrajinu prije dva tjedna.

NOVI NAPADI NA KIJEV Rusi tvrde da su zauzeli tvornicu u Mariupolju, najavili napade

Moskva je rekla da je ruska vojska raketirala tvornicu koja je proizvodila i popravljala ukrajinske projektile, uključujući protubrodske.

"Broj i opseg raketnih napada na ciljeve u Kijevu povećat će se kao odgovor na bilo kakve terorističke napade ili sabotaže na ruskom teritoriju koje je počinio nacionalistički režim u Kijevu", stoji u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Rusija je blokirala pristup web stranici francuskog javnog servisa Radio France Internationalea, proizlazi iz registra ruskog regulatora Roskomnadzora objavljenog u petak.

Portal The Moscow Times također je objavio da je regulator blokirao i njihovu mrežnu stranicu na ruskom jeziku.

BIJEG IZ PAKLA UKRAJINE Lilia i Marija mir su našle u Lici: 'Trudne smo bježale, a sad ćemo roditi u vašoj Hrvatskoj...'

Ranije u petak, rusko ministarstvo obrane reklo je da je tijekom noći krstarećim projektilima pogodilo vojnu metu u rubnom dijelu Kijeva i obećao nove udare na ukrajinski glavni grad, kao odgovor na ukrajinske napade na ruske ciljeve.

Ministarstvo je navelo da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad čeličanom Iljič u Mariupolju koji je tjednima pod opsadom ruskih snaga.

POGLEDAJTE VIDEO Pod zvukovima granatiranja: Ukrajinka slavi rođendan u skloništu u Luhanskoj Oblasti

Snažne eksplozije čule su se nakon što je rusko ministarstvo obrane objavilo da je Moskva, vodeći brod ruske Crnomorske flote, potonuo dok je bio tegljen nakon što je teško oštećen.

Ukrajina je tvrdila da je šteta na Moskvi rezultat jednog od njezinih raketnih napada. Rusko ministarstvo obrane govorilo je samo o izbijanju požara i eksploziji streljiva.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • picuskin 16.04.2022.

    Što će im bombarderi kada tvrde da drže Mariupolj

  • dudina 16.04.2022.

    Nakon 50 dana rusi još nisu isprobali sav svoj arsenal??? A prije 30 dana su ukrainci tvrdili da rusi nemaju više oružja..

  • jozicalen9 15.04.2022.

    Pa gdje je sad Amerika i taj strašni Nato, zašto ne pomognu ovom klaunu Zelenskom , a gurnuli su ga u rat koji je unaprijed izgubljen., Ukrajinu će razoriti da se nikad neće oporaviti, a Američka pomoć nakon rata bit će preskupa za Ukrajince, i nikad je ne bi mogli otplatiti te bi palu u kolonijalno ropstvo amerike još gore od Ruskog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare