To je to što me zanima!

Kijev: Rusija prijeti civilnim brodovima na Crnom moru

Rusija je prošli tjedan napustila dogovor o izvozu ukrajinskog žita, sklopljen posredstvom Ujedinjenih naroda i Turske, koji je Kijevu omogućavao da izvozi taj proizvod Crnim morem
Vidi originalni članak

Šef ureda ukrajinskog predsjednika u petak je optužio Rusiju da prijeti civilnim brodovima na Crnom moru te je pozvao međunarodnu zajednicu da osudi tu „terorističku metodu". 

Rusija je prošli tjedan napustila dogovor o izvozu ukrajinskog žita, sklopljen posredstvom Ujedinjenih naroda i Turske, koji je Kijevu omogućavao da izvozi taj proizvod Crnim morem.

IZ MINUTE U MINUTU Više od deset ljudi ozlijeđeno u napadu na ruski Taganrog. Rusija: Teroristički napad Kijeva

Moskva je prošli tjedan upozorila da brodovi koji putuju u ukrajinske luke mogu biti smatrani vojnim metama.

- Ruski borbeni brodovi prijete civilima na Crnom moru, krše sve norme međunarodnog pomorskog prava- napisao je Andrij Jermak, šef ureda Volodimira Zelenskija, na aplikaciji Telegram. 

Ukrajinska granična straža je u odvojenom priopćenju objavila da je presrela upozorenje ruskog vojnog broda civilnom brodu poslanom u četvrtak u blizini ukrajinske luke.

VEĆINA BILA ZA PRODULJENJE Ukrajina produljila ratno stanje za 90 dana: Parlamentarni izbori se neće moći održati

Nije identificirala ime broda niti luke.

- Upozoravamo vas o zabrani kretnje do ukrajinskih luka- prenosi straža navodno rusko upozorenje. 

- Također, prijevoz bilo kakvog tereta Ukrajini ruska strana smatra potencijalnim prijevozom vojnog tereta- poručili su navodno Rusi, upozoravajući da će država pod čijom zastavom brod plovi biti smatrana sudionicom u ratu u Ukrajini.   

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hvala NATO 1999 29.07.2023.

    Genocidaši se počeli ponašati kao pirati u vodama Somalije.

  • turbo mega ultra 28.07.2023.

    a kad kazete "civilni brodovi" zapravo podrazumijevate brodove koji prevoze neprijavljeno oruzje i inu ratnu opremu zabranjenu medjunarodnim konvencijama? ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare