To je to što me zanima!

Kina: Evakuirali 200.000 ljudi zbog mogućih poplava

Jezero Tangjiashan stvorilo se u velikom odronu nakon potresa 12. svibnja i zapriječilo tok rijeke. Vojska isušuje jezero kako bi spriječili poplave
Vidi originalni članak

Kineske su vlasti bile prisiljene rano u subotu evakuirati gotovo 200.000 osoba iz područja oko jezera Tangjiashan u pokrajini Sechuan. Istodobno su upozoravali da bi oko milijun stanovnika trebalo biti spremno za hitno napuštanje područja na kojemu je nakon potresa zbog odrona nastalo jezero, a prepreka bi mogla popustiti. Nekoliko stotina kineskih vojnika isušuje jezero Tangjiashan koje se stvorilo u regiji Mianyang iznad grada Beichuana, nakon što je u potresu 12. svibnja, veliki odron zapriječio normalan tok nizinske rijeke.
Službena agencija Xinhua javlja kako bi jezero moglo biti isušeno između nedjelje i utorka, nakon čega bi rijeka mogla i dalje teći uobičajenim tokom. Za sada nema nikakvih znakova da bi prepreka nastala od odrona nakon potresa mogla popustiti. Tangjiashan je najveće od više od 30 jezera nastalih nakon odrona uzrokovanih potresom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare