To je to što me zanima!

Kina ima najveći broj zaraza koronom od početka pandemije

Najveći grad Šangaj ostaje u potpunom lockdownu. Gotovo svi stanovnici, njih 26 milijuna, smiju napustiti svoj dom samo kako bi se testirali na covid-19
Vidi originalni članak

Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je u nedjelju 13.146 zaraza koronavirusom u Kini, najviše od početka pandemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Većina slučajeva, njih 11.691, su asimptomatski prema službenim statistikama.

U inspekcijskom posjetu Šangaju u subotu, kineska zamjenica premijera Sun Chunlan istaknula je "nepokolebljivo pridržavanje" epidemiološke strategije koja predviđa brzo uvođenje policijskog sata, masovno testiranje i karantenu čak i u slučaju manjih žarišta zaraze.

Najveći grad Šangaj ostaje u potpunom lockdownu. Gotovo svi stanovnici, njih 26 milijuna, smiju napustiti svoj dom samo kako bi se testirali na covid-19.

OPADA BROJ ZARAŽENIH Njemačka je ukinula većinu protupandemijskih mjera unatoč otporu nekih pokrajina

Na sportskim stadionima i u izložbenim dvoranama diljem grada postavljeno je tisuće kreveta za izolaciju zaraženih osoba.

Stanovnici Šangaja na društvenim mrežama izražavaju sve veću frustraciju zbog strogog policijskog sata, nesigurne opskrbe hranom i loših higijenskih uvjeta u karantenskim centrima.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • sutra_malo_bolje 03.04.2022.

    Kog opce boli briga vise za pandemiju…

  • 03.04.2022.

    kod nas može uz ovu vlast ući kuga samo da plati PDV

  • 03.04.2022.

    Ova reakcija Kineza trebala bi zabrinuti sve normalne ljude jer mi se čini da je virus opasniji nego što mi znamo! Virus herpesa se smatra glavnim uzročnikom za multiplex sklerozu, pa je pitanje što sve corona može naknadno učiniti organizmu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare