To je to što me zanima!

Kina: Nakon 50 sati spasili djevojčicu iz srušene škole

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Broj poginulih i dalje raste, a službene brojke trenutačno govore o 19.500 mrtvih. No, vlasti strahuju da broj mrtvih mogao narasti na 50.000
Vidi originalni članak

Kineski spasioci su iz ruševina škole srušene u potresu izvukli 12-godišnju djevojčicu nakon gotovo 50 sati, javlja CNN. Čuli su njen slabašni glas kako doziva pomoć. Spasioci su od smrti spasili i trogodišnjakinju koja je ležala zarobljena pod kamenjem. U potresu u kineskoj pokrajini Sečuan srušeno je više od 4,3 milijuna zgrada. Broj poginulih i dalje raste, a službene brojke trenutačno govore o 19.500 mrtvih i na desetke tisuća nestalih. Kineska vlada prihvatila je ponudu Japana da pošalje stručnu ekipu koja će sudjelovati u spašavanju žrtava potresa. Japanski stručnjaci su prva strana ekipa kojoj je dopušten dolazak na mjesto potresa. Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova kazao je da će u Kinu otići 60-ak stručnjaka. Kina je dosad odbijala ponude za slanje stručnjaka, obrazlažući to logističkim problemima, ali je prihvatila pomoć u hrani i novcu. Volonteri iz budističkih organizacija trebaju u četvrtak redovnim letom stići u Sečuan. Tajvanska vlada je u srijedu najavila da će izdvojiti 26 mil. američkih dolara pomoći. Također, u četvrtak u Sečuan trebaju stići dva zrakoplova sa stotinama tona pomoći koju su prikupile tajvanske humanitarne organizacije.

KINA ZAHVALJUJE HRVATSKOJ NA IZRAZIMA SUĆUTI
Glavni kineski politički savjetnik Jia Qinglin zahvalio je hrvatskom državnom vrhu na izrazima sućuti i suosjećanju koje su izrazili prema žrtvama razornog potresa na jugozapadu Kine. Pismo sućuti hrvatski je predsjednik Stjepan Mesić u ime Hrvatske vlade i hrvatskog naroda uputio Kini u ponedjeljak, nakon što je potres jačine 7,8 stupnjeva po Richteru pogodio provinciju Sečuan. Sućut su u srijedu izrazili i hrvatski premijer Ivo Sanader te predsjednik Sabora Luka Bebić, javlja kineska državna agencija Xinhua.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tajnamoja 15.05.2008.

    Ne mogu si ni zamisliti kako je biti zatrpan pod zgradom nekoliko dana, suosjećam s obiteljima poginulih i nestalih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare