To je to što me zanima!

Kina: Smaknuta su dvojica političara jer su primala mito

Kina je smaknula dvojicu svojih političara radi primanja mita. Osuđeni su na smrtnu kaznu jer su primili milijune dolara mita i izvlačili novac iz javnih tvrtki.
Vidi originalni članak

Na istoku Kine u utorak su smaknuta dva bivša zamjenika gradonačelnika gradova Hangzhoua i Suzhoua jer su primili milijune dolara mita te jer su kroz postupke javne nabave izvlačili novac iz javnih tvrtki.

Xu Maiyong, bivši zamjenik gradonačelnika grada Hangzhoua, osuđen za primanje mita u iznosu od 22,4 milijuna dolara, a još je oko 7 milijuna izvukao iz javnih poduzeća. Dok je bivši zamjenik gradonačelnika Suzhoua, Jiang Renjie osuđen da je od velikih građevinskih korporacija u gotovini primio oko 18 milijuna dolara mita.

O smaknuću dvojice bivših dužnosnika izvijestila je agencija Xinhua, prenosi BBC.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Hecata 21.07.2011.

    E tako se rješava ološa. Dragi građani lijepe nam domovine svi na izglasavanje zakona o kratkom postupku rijšavanja kriminalaca i bit ćemo kao mala Švicarska i netreba nam više nitko soliti pamet, naravno ali prvo vratiti ukradeno pa lopovima metak u čelo!!!!

  • CherokeeJeep 21.07.2011.

    a sankič nece dobit dana

  • bleky_1 20.07.2011.

    da takav zakon uvedu kod nas natalitet bi nam pao oko 40%, svaka cast kinezima, tako se to radi sa lopovima. pa ti kradi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare