To je to što me zanima!

Kina uvodi sankcije Pompeu i za još 28 dužnosnika zbog 'teške povrede njezinog suvereniteta'

Svim tim osobama i njihovim obiteljima bit će zabranjen pristup kineskom teritoriju, uključujući Hong Kong i Macao, naglasilo je ministarstvo vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Kina je objavila u srijedu da uvodi sankcije za tridesetak dužnosnika administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, među kojima i njegovom državnom tajniku Mikeu Pompeu zbog "povrede njezinog suvereniteta".

- Kina je odučila sankcionirati 28 osoba koje su teško narušile kineski suverenitet - navelo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju objavljenom u trenutku kada je Joe Biden polagao predsjedničku prisegu u Washingtonu.

'ŽELE IH UNIŠTITI' Pompeo: Kina provodi genocid nad ujgurskim muslimanima

Osim Pompea, kineska diplomacija navodi Petera Navarra, Trumpovog savjetnika za trgovinu, Roberta O'Briena, jednog od njegovih savjetnika za nacionalnu sigurnost, Alexa Azara, ministra zdravstva i Johna BoltonaStephena Bannona koji su savjetovali republikanskog milijardera.

Svim tim osobama i njihovim obiteljima bit će zabranjen pristup kineskom teritoriju, uključujući Hong Kong i Macao, naglasilo je ministarstvo vanjskih poslova.

- Oni i tvrtke i institucije s kojima su povezani neće moći poslovati s Kinom - dodali su. 

'ZAVRŠI SVOJ SHOW PROGRAM' Kina udarila po Pompeu: 'Ljudi poput njega nisu ništa drugo nego komične bogomoljke'

Kina je u srijedu kritizirala optužbe Mikea Pompea od dan ranije, kada je rekao da Kina provodi genocid nad ujgurskim muslimanima u području Xinjianga.

Ujgursko pitanje je jedno od brojnih sporova Pekinga i Washingtona.

Prema stranim stručnjacima, više od milijun Ujgura se nalazi u zatvorima i kampovima za politički preodgoj u Kini. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • totalnoodvaljen 21.01.2021.

    Budite ljubazni pa nemojte pisati o stvarima o kojima ništa neznate. To ide komentatore koji filozofiraju o nekakvim "ujgurima" koji su manje od 01,% populacije. Kinezi nikako ne vole radikalne muslimane i "balvane" po njihovim cestama. Dakle laprdanja o nekakvoj Bidenovoj "naklonosti" kinezima su jako deplasirana. Oni se samo nadaju da će biden ukinuti sulude zabrane koje je Drumpina uveo recimo Huaweiju, a sve se vrti u stvari oko frekvencijskog opsega 5G mreža, jer dio tog spektra u americi koristi Strategic Nuclear Command, pa je je "njihov" 5G malko skraćen u gornjem dijelu spektra.

  • Alamo 20.01.2021.

    Kina samo pokazuje pravo lice. Skriva to od citavog svijeta, UN, medjunarodnih organizacija kao WHO-a , EU itd...

  • 20.01.2021.

    Sa Bidenom na čelu Amerike Kina će nas požderat za doručak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare