To je to što me zanima!

Kineske balone zamijetili su iznad zemalja na 5 kontinenata

Činjenica je da je Kina uključena u ovu neodgovornu akciju, kršenje našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta i međunarodnog zakona, poručio je američki državni tajnik Antony Blinken
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u srijedu da su Sjedinjene Države podijelile informacije koje su dobile o kineskom špijunskom balonu s desecima zemalja diljem svijeta, na konferenciji za novinare s glavnim tajnikom NATO-a.

Blinken je na press konferenciji rekao da je s Jensom Stoltenbergom razgovarao o sustavnim i taktičkim izazovima koje Kina predstavlja Savezu.

U VODAMA IZNAD JUŽNE KAROLINE Oglasio se Pentagon: Biden je odobrio da se sruši špijunski balon. Kršio je naš suverenitet

Blinken je rekao da Sjedinjene Države prikupljaju više informacija "gotovo iz sata u sat" o balonu, koji su Sjedinjene Države oborile u subotu, a relevantni nalazi će biti podijeljeni s Kongresom SAD-a i američkim saveznicima i partnerima u svijetu.

SAD su također u srijedu rekle da su u razgovorima sa "saveznicima i partnerima" oko "flote" špijunskih balona koje je Kina, po Washingtonu, rasporedila posljednjih godina širom svijeta.

"Kineski baloni zamijećeni su iznad zemalja na pet kontinenata" gdje su prekršili suverenitet, rekla je novinarima glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

BIDEN DAO ZELENO SVJETLO Američka vojska srušila kineski balon koji je letio iznad SAD-a

Stoltenberg je rekao da je let kineskog balona potvrdio obrazac kineskog ponašanja i potrebu da budu svjesni stalnog rizika kineskih obavještajnih aktivnosti.

Također je rekao da Kina "značajno" izgrađuje svoje vojne snage, uključujući nuklearno oružje, bez ikakve transparentnosti.

SUMNJAJU DA JE ŠPIJUNSKI Panika na nebu iznad Amerike: Prate kineski balon, sastao se vrh Pentagona. Digli i 'raptore'

Na pitanje je li kineski čelnik Xi Jinping znao za letove balonom, Blinken je rekao kako je odgovorna Kina i da nije važno tko je odgovoran na pojedinačnoj razini.

"Činjenica je da je Kina uključena u ovu neodgovornu akciju, kršenje našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta i međunarodnog zakona."

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Maxitron 14.02.2023.

    Ovo je bolje nego u kazalištu a američke "izjave" već su na razini kazališta "komedija" 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤗🤗🤗🤗 pa i njihov zapovjednik sjevera već vidi vanzemaljce tak da je za očekivati u ovoj američkoj histeriji da i Evropa "identificira" vanzemaljce,sve po naredbi amera i one van der lajavice 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😎😎😎😎😎😎😎😎😎😂😂😂🤗🤗🤗🤗

  • dalda 09.02.2023.

    Dajte najte,kakve su to gluposti.Kina je službeno priopćila da su to meteorološki baloni i ja im vjerujem! Malo mjere temperaturu,vlagu isl. po svijetu,što tu ima čudno i opasno?

  • i.hun 09.02.2023.

    Čiji sve suverenitet i teritorijalni integritet krše američki sateliti ? Oni smiju špijunirati sve, a njih nitko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare