To je to što me zanima!

Kineski dužnosnik: 'Sankcije nametnute Rusiji su pretjerane'

Visoki kineski dužnosnik rekao je u subotu da su sankcije koje su zapadne zemlje nametnule Rusiji zbog Ukrajine sve više "pretjerane"
Vidi originalni članak

Zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Le Yucheng također je podržao stajalište Moskve u vezi NATO-a, kazavši da se Sjevernoatlantski savez ne bi smio više širiti na istok i tjerati nuklearnu silu kao što je Rusija "u kut".

Moskva je zatražila pravno obvezujuća jamstva od NATO-a da se više neće širiti i da će se vratiti na granice iz 1997. godine.

Kina još nije osudila rusku vojnu operaciju u Ukrajini niti je nazvala invazijom, premda je izrazila duboku zabrinutost zbog rata.

'PUTIN JE OSTVARIO CILJEVE' Stručnjak: Kina neće stati uz SAD, a uskoro bi se moglo ratovati uz poljsku granicu

Peking se također protivi gospodarskim sankcijama nametnutim Rusiji zbog Ukrajine smatrajući da su jednostrane i da ih Vijeće sigurnosti UN-a nije odobrilo.

"Sankcije protiv Rusije postaju sve više pretjerane", rekao je Le na sigurnosnom forumu u Pekingu, dodajući da se ruskim državljanima "bez razloga" oduzima imovinu.

"Povijest je više puta pokazala da sankcije ne mogu riješiti probleme. Sankcije će samo naštetiti običnim ljudima, utjecati na gospodarski i financijski sustav... i pogoršati globalno gospodarstvo".

HALO, KINA Biden će u petak razgovarati sa Xi Jinpingom o Ukrajini...

"Težnja (NATO-a) za apsolutnom sigurnošću vodi upravo do apsolutne nesigurnosti", rekao je Le. "Posljedice guranja jedne velike sile, osobito nuklearne, u kut su još više nezamislive".

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 34

  • starakajla 21.03.2022.

    A granatiranje i ubijanje civila svim raspoloživim sredstvima nije?

  • lukaku67 20.03.2022.

    Postoji jedna velika greška,i najiskrenije neznam tko ju je plasirao u medijima.Ona se sastoji u tome da su nama Hrvatima Ukrajinci pomagali tijekom Domovinskog rata!Glupost,kako sam i sam HRVI,koji je sudjelovao diljem lijepe naše u akcijama pod pokroviteljstvom Hrvatske vojske,pouzdano znam da su Ukrajinci i Rusi pomagali svoju"pravoslavnu braću" u agresiji protiv Hrvatske,a i BIH,posebno tijekom opsade Sarajeva.Imali su tzv. Dobrovoljce iz Rusije,u kojima je bilo i Ukrajinaca u nemalom broju.Žao mi je jedino djece koja gine zbog političara,i njihovog igranja ljudskim životima.Nadalje,sad kad je došao Ovaj tzv.predsjednik što je lupao spolnim organom po glasoviru,i tako stekao medijsku popularnost,po meni,bilo bi nepravedno prema BIH da se Ukrajinu primi u EU,a u Bosni srebrenoj se ginulo 4 godine,i još ih nisu primili.Naše političko vodstvo nudi izbjeglicama iz Ukrajine radne dozvole,posao,i smještaj,što opet nije u redu,jer postradali u potresu spavaju u kojekakovim kontejnerima,tamo gdje jedu,tamo siroti ljudi obavljaju i nuždu.A Ukrajincima da se dijele stanovi....noncence,imamo mi svoje sirotinje koju trebamo zbrinuti,a kad zbrinemo svoju populaciju,onda možemo razmišljati o pomoći Ukrajini.Ispričavam se na dužini teksta,ali kraće ne ide

  • 20.03.2022.

    sve reko

Komentiraj...
Vidi sve komentare