To je to što me zanima!

Nakon najgoreg nevremena sredinom tjedna, stiže ljeto!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rijetki pamte ovakvo ljeto. Nakon jučerašnjeg nevremena, meteorolozi upozoravaju da stiže još jedna ciklona. Međutim, u nedjelju će vrijeme početi nalikovati ljetnom
Vidi originalni članak

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je HAK. 

Upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila te da voze s upaljenim svjetlima u uvjetima smanjene vidljivosti. 

Na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti promet je srednje gust, teče bez gužvi i zastoja. Povremeno je pojačan promet u priobalju, posebice na prilaznim cestama turističkim mjestima.

U Kutini auti nalikovali na amfibije

Tijekom vikenda na Jadranu su pale velike količine oborina. Najviše na Komiži gotovo 50 litara te na Mljetu. Nešto manje na Lastovu, Hvaru i na području Zadra. U Kutini su tijekom poslijepodneva auti više nalikovali na amfibije, a iz zgrada i kuća vatrogasci su morali ispumpavati vodu. Jaka kiša je i u Požegi poplavila ulice. U Zagrebu je vjetar otpuhao nekoliko krovova. Voda je opet ušla u podrume u Sesvetskom Kraljevcu pa su vatrogasci intervenirali više od stotinu puta.

Zbog nevremena u subotu navečer sudarila su se dva trajekta u luci Gaženica. Posada je ostala nemoćna kada je kod privezivanja olujni vjetar zanio Bartola Kašića koji je udario Vladimira Nazora. Srećom, nitko nije ozlijeđen. 

U ponedjeljak postupno razvedravanje na Jadranu 

Rijetki pamte ovakvo ljeto. 

Tijekom ponedjeljka bit će većinom oblačno i uz slabu kišu. Sredinom dana moguća su sunčana razdoblja uz promjenjivu naoblaku, ali i lokalne pljuskove i grmljavinu, najčešće u Slavoniji. Na Jadranu se prijepodne očekuje postupno razvedravanje, a poslijepodne je još samo ponegdje moguć kratkotrajan pljusak i grmljavina. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, potkraj dana će okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura između 22 i 27, na Jadranu od 25 do 30°C.

U utorak u kopnenim predjelima bit će promjenljivo uz ponegdje malo kiše. Na Jadranu sunčanije u Dalmaciji, na sjeveru naoblačenje uz kišu i grmljavinu, ponegdje izraženiju. Zapuhat će jugo.

Novo nevrijeme stiže već sredinom tjedna

Već u ponedjeljak još snažnija ciklona zahvatit će Veliku Britaniju, preko zapadne Europe doći će do naših krajeva, gdje će se formirati ciklonalni centar, što znači novo nevrijeme i novi pad temperatura - rekla je meteorologinja RTL-a Tea Blažević.

Najgore će biti u noći na srijedu. Ciklona će donijeti nove obilne oborine, novo osvježenje, ali ponegdje i olujno nevrijeme koje uglavnom na dijelovima Jadrana može biti praćeno tučom, prolazno olujnim udarima vjetra, na moru i pijavicama. 

Od četvrtka se očekuje smirivanje, a od nedjelje ljetne vrućine. Za sada se čini kako će kolovoz biti stabilan i topao, javlja Crometeo.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Mika75 04.08.2014.

    Stiže ljeto?!, superrrr!!

  • Kalea 29.07.2014.

    ''Međutim, u nedjelju će vrijeme početi nalikovati ljetnom''....to ste rekli i prošle nedjelje. Pa kad se zaebete onda ubacite Sijerkovića sa pokojim oblačićem, pljuščićem, gromčićem i nekom mudrom starom narodnom izrekom.

  • boba555 28.07.2014.

    Moramo se nekako tješiti i gledati pozitivno ...možda je to samo takva godina , druga će biti bolja :))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare