To je to što me zanima!

Kiša, kiša i opet kiša: Očekuje nas tjedan pun obilnih oborina

Temperatura se neće znatnije mijenjati. Loše vrijeme nastavit će se i idući tjedan, što bi moglo dovesti do proglašenja redovnih mjera od poplava, navodi Zoran Vakula. Kiša će potrajati gotovo cijeli tjedan...
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj će u subotu ujutro biti pretežno oblačno mjestimice s kišom, nakon čega bi u zapadnim predjelima trebalo doći do postupnog prestanka kiše i djelomičnog razvedravanja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U Slavoniji i Baranji te Dalmaciji kišovito će se vrijeme zadržati i u nastavku dana. U Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi i obilna oborina. Umjeren, na moru i u gorju povremeno jak jugozapadni i južni vjetar postupno će slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom će biti od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

U dane vikenda na kopnu povremeno kiša, češća u subotu ujutro, u noći na nedjelju te u prvom dijelu nedjelje. U nedjelju će biti malo hladnije. 

NEVOLJE STVARA I JUGO Za vikend kiša i magla, a idući tjedan moguće su nove poplave

U nedjelju će biti i mraza, a moguće je da će ga biti i u  ponedjeljak ujutro, baš kao i magle. Temperatura se neće znatnije mijenjati. Loše vrijeme nastavit će se i idući tjedan, što bi moglo dovesti do proglašenja redovnih mjera od poplava, navodi Zoran Vakula. Kiša će potrajati gotovo cijeli tjedan. 

U ponedjeljak je najmanja vjerojatnost za kišu, ali ujutro valja računati na maglu. Međutim, prema sredini sljedećega tjedna ponovno raste vjerojatnost za kišu, ponegdje i obilniju.

I na Jadranu će tijekom vikenda biti promjenljivo s povremenom kišom, vjerojatno obilnijom na jugu. Puhat će uglavnom jugo i jugozapadnjak, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. U prvom dijelu novoga tjedna ponovno je moguće vjetrovitije i kišovitije vrijeme uzduž cijeloga Jadrana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 09.11.2019.

    padala je noćas jako cijeli dan nije padala oblačno ali toplo 18

  • skofun 09.11.2019.

    Požari su prošli sad su na redu poplave... sretno kontinentalnim vatrogascima

  • mily 09.11.2019.

    kiša, ma neka je, prilagodim se svim vremenskim prilikama. Tako ću barem imati priliku nositi svu odjeću i obuću koju sam pripremila za zimski period, a ne da neki odjevni komadi moraju čekati slijedeću sezonu:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare