Obavijesti

News

Komentari 6

Za vikend kiša i magla, a idući tjedan moguće su nove poplave

Za vikend kiša i magla, a idući tjedan  moguće su nove poplave
4

Vjerojatno još veće količine past će tijekom sljedećega tjedna, osobito na Jadranu i područjima uz njega, pa ne treba čuditi daljnji porast vodostaja, posebice u Istri, Gorskome kotaru i dijelu središnje Hrvatske

VIDEO

Promjenljivom vremenu - i za studeni relativno toplom - još uvijek se ne vidi kraj! Dapače, već do kraja petka - osim sunčanih razdoblja - u većini će Hrvatske ponovno biti kiše, gdjegod i obilnije, a na Jadranu će nevolje nekima stvarati i opet jako, mjestimice i olujno jugo - već u prvom dijelu dana na sjevernom dijelu, zatim i na južnom, za HRT je prognozirala Dunja Plačko-Vršnak. 

I dok će jugo tijekom vikenda oslabjeti, ponegdje i okrenuti na jugozapadnjak, povremene kiše bit će i dalje. Štoviše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjerojatno još veće količine past će tijekom sljedećega tjedna, osobito na Jadranu i područjima uz njega, pa ne treba čuditi daljnji porast vodostaja, posebice sljedeći tjedan u Istri, Gorskome kotaru i dijelu središnje Hrvatske.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i barem djelomice sunčano. Ujutro valja računati na maglu. Vjetar slab, od sredine dana do umjeren jugoistočni. I dalje toplije od prosjeka uz najvišu temperaturu između 16 i 18 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro će biti malo hladnije nego u četvrtak, a dnevna temperatura oko 15 °C. Nakon jutarnje magle bit će djelomice sunčano, a kiše će biti vjerojatno tek navečer i u noći na subotu.

U gorju ujutro također mjestimice magla, a na sjevernom Jadranu i sunčana razdoblja. Od sredine dana porast naoblake, a zatim i kiša, koja osobito navečer i u noći na subotu mjestimice može biti obilnija. Puhat će umjereno i jako jugo, uz umjereno valovito i valovito more. Najniža temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 1 do 5 °C, na Jadranu od 9 do 14 °C, a najviša dnevna u gorju oko 14 °C, na moru od 17 do 19 °C.

Toplije će biti u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu od 16 do 20 °C, ali će jutro biti hladnije nego u četvrtak, osobito u unutrašnjosti. Bit će promjenljivo oblačno, a kiša najvjerojatnija poslijepodne i navečer te u noći na subotu. Zapuhat će umjereno i jako jugo.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano, uz porast naoblake u drugom dijelu dana. Povremeno će biti kiše, glavnina vjerojatno navečer te u noći na subotu. Zapuhat će jugo, koje će prema kraju dana jačati. I dalje će biti razmjerno toplo.

U dane vikenda na kopnu povremeno kiša, češća u subotu ujutro, u noći na nedjelju te u prvom dijelu nedjelje. U nedjelju će biti malo hladnije. U ponedjeljak je najmanja vjerojatnost za kišu, ali ujutro valja računati na maglu. Međutim, prema sredini sljedećega tjedna ponovno raste vjerojatnost za kišu, ponegdje i obilniju.

I na Jadranu će tijekom vikenda biti promjenljivo s povremenom kišom, vjerojatno obilnijom na jugu. Puhat će uglavnom jugo i jugozapadnjak, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. U prvom dijelu novoga tjedna ponovno je moguće vjetrovitije i kišovitije vrijeme uzduž cijeloga Jadrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.