To je to što me zanima!

Kitarović sa svećenicima o očuvanju kulture, jezika i vjere

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović drugog je dana radnog posjeta Kanadi posjetila hrvatsku zajednicu u južnom Ontariju, susrela se s hrvatskim svećenicima u Norvalu te tamošnjim mladim kanadskim Hrvatima izložila probleme hrvatskog školstva koji je nužno reformirati, priopćio je u ponedjeljak Pantovčak.

U Norvalu se predsjednica Grabar Kitarović obratila studentima, članovima hrvatsko-kanadske zajednice i bivšim stipendistima kojima je na skupu "Croatian-Canadian Youth Mentorship Event" govorila o važnosti obrazovanja i usavršavanja kroz cijeli život.

Kritički se osvrnuvši na probleme u hrvatskom školskom sustavu, Grabar Kitarović je rekla da osim tehničkog unapređenja sustava i informatizacije, nužnim smatra i promjene u nastavnom planu i programu koji mora pratiti razvoj društva u cjelini. 

Cilj nam je, kazala je hrvatska predsjednica, da u svakom učeniku prepoznamo njegove specifične vrijednosti i njih potičemo u razredu, a ne samo zadovoljavamo formu učenja radi dobrih ocjena.

"Tek kad se u razredu počne prepoznavati i poticati najbolje u učeniku ili studentu imat ćemo zainteresiranog znanstvenika i dobrog stručnjaka. Očekuje nas puno posla na reformi", zaključila je predsjednica Grabar Kitarović.

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije.

Posebice se razgovaralo o modelima očuvanja hrvatskog jezika i rada s mladima te načinima kako se najbolje može promicati kultura, povijest i znamenitosti Hrvatske, a šefica države zahvalila je svećenicima na pomoći u promicanju hrvatske vjere, jezika i baštine, kaže se u priopćenju.  

Idi na 24sata

Komentari 203

  • _Maro_ 23.11.2016.

    Na nas racun u Kanadu je vodila i svoje prijatelje,Tihomira i obitelj!Njeno sprdanje s naroda koji je placa ocito nema kraja!

  • Preteznovedro 21.11.2016.

    Eeeee predsjednice, kako to sve da sačuvamo dok ti tiranina, diktatora i ISILovca erdogana tako srdačno dočekuješ i dozvoliš nepotrebnu gradnju đamija na Hrvatskom tlu? To ti je isto kao da Izraelci podignu Hitleru spomenik u sred Tel Aviva. Pričaš jedno a radiš drugo. Sramotno od tebe. Osječamo se izdanima. Što misliš do kad će dijaspora pušit te laži? Tvoj nalogodavac će biti optužen. Protiv Soroša se sprema vruča optužnica. Ne zaboravi da i mi pamtimo.

  • Miške 21.11.2016.

    Koja licemjerka . Ona je na razmjenu u USA mogla ići samo kao nedvojbeno lojalna Jugoslovenka i komunistkinja. Isto kao i ja . I zato znam. A sada ga mulja s ustašoidnim fratrima koji su nam donijeli samo zlo, krađu državne imovine i kriminal, uhljebe i ukruhe. To su bosanski fratri pa neka ih obilaze Bosanci a ne ona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare